Senaste inläggen

Av anki martinsson - Måndag 8 maj 20:20

Jag får ofta höra att laga mat är tradigt. Att det är svårt att komma på något. Vilken mat ska man äta? 

Jag kan förstå att det är väldigt enkelt och lätt att beställa mat. Det går snabbt och de blir mindre planering och ingen direkt disk efteråt. 

Och så stressat samhälle vi lever i så hur ska vi få tiden att räcka! 

Mat som vi beställer är oftast inte bra mat och rätt så dyr. Nu snackar jag om snabbmat som hamburgare, pizza och viss kina mat. Men visst det är bekvämt och lätt men hur mår man efteråt??

Jag brukar inte äta snabbmat men såklart händer det. Men jag vet att jag mår inte vidare efter det! Svullen mage och det visas tydligt i ansiktet nästa dag. 

Så även om mina dagar är lika fulla som alla andras så väljer jag att göra bra VAL!

Det behöver inte vara så svårt det gäller bara att planera.

Kvällens mat blev detta

 

Köpt en grillad kyckling och frysta wokgrönsaker. När jag kom hem efter jobb hade grönsakerna tinat och jag wokade dem med kokosolja. Tog mig ca 5 minuter att fixa dagens kvällsmat och jag blev proppmätt! Blev även spenat, tomat och gurka!

Så proteinet fick jag från kycklingen. Kolhydrater från broccoli och morötter. Fettet kom ifrån kokosoljan! TADAAAA väldigt simpelt!

 

Det finns bara en sak som du äger och det är din kropp! 

Hur du tar hand om din kropp är bara ditt ansvar. Pratar du skit om din kropp, respekterar du inte din kropp, föder du den med fel mat? Det är bara ditt ansvar!! Skyll inte på¨det ena eller andra utan förstå att det är bara dina val som du gör som kan förändra hur du mår! 

 

Tanken att "jag börjar på måndag" slopa den tanken för vad hjälper den? Utan förändra ditt tankesätt och gör det nu!! Ingen tackar dig i framtiden eller i dåtiden. Finns bara en tid som är relevant och det är JUST NU! 

Och viktigast av allt är att göra sina val utifrån sig själv! Inte vad andra tycker eller av rädsla.....

 

Så för att förstå hur man ska må bättre och våga tro på sig själv behöver man jobba med sin självkänsla. Många har bra självförtroende men självförtroende är något som du får av prestation. Exempelvis du lyckas jätte bra på jobb eller med någon idrott. Men självkänsla är hur du mår inom dig. Att du är nöjd med dig själv. Är stolt över dig själv och inte söker massa bekräftelse från andra utan det räcker med ett välbefinnande av att våga se sig själv!

 

Finns en bra kille som kan förändra och få en att tänka annorlunda! Han heter Raymond Ahlgren och han har massa klippa på youtube! Kolla in detta

 

En annan sak för att må bra är sömn.......väldigt viktigt så jag ska meditera och somna med bra tankar inför morgondagen!

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!
 

ANNONS
Av anki martinsson - Söndag 7 maj 20:24

Så häftigt att se andra människor våga testa något nytt! Varje gång jag håller utomhusträningspass dyker det upp nya ansikten. Och varje gång fylls jag av sådan glädje att jag kan få andra att våga må bättre. Det är ett stort steg att testa något nytt men de personerna som köttade idag gjorde det utan problem. Dock kanske de har lite problem imorgon med "skön" träningsvärk   

Grymt bra jobbat allihopa!

 

Känns så skönt att solen värmer och man har nästan förträngt vintern åter igen. Och idag fick jag till en halvtimme med lugn och ro på solsängen.

  Fy bubblan vad jag gillar snapchat! Om man känner sig sleten kan man altid ta ett foto på sig själv med filter och lura sig själv!   Tips från coachen! 

 

I tankarna fanns att jag skulle köra till gymmet när kidsen bytt förälder. Men nääää jag behövde det jag behövde mest POWERWALK! I med bra musik i öronen och bara gå får mig att hitta de där bra tankarna! 

Och träningspasset fick bli ca 20minuter i mitt hemmagym, trx och min kropp givetvis!


  Core core och åter core är det viktigaste! Det är kärnan för att få en bra balans i kroppen.

Även rörelser som mjukar upp kroppen.....


 

Kvällsmaten idag blev kycklinggratäng.......så enkelt! Stek kyckling, krydda med curry eller kryddan du gillar. Häll det i en form och sen ta två konservburkar med kokosmjölk plus lite mera krydda. Häll på lite ost och sen in i ugnen på 225grader . Jag har sötpotatis som kolhydrater. Sallad och tomat! Kyckling är proteinet och kokosmjölken är nyttigt och bra fett. BRA MAT! 

 

 

Nä nu håller jag kväll och är själisk! 

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

 

 

ANNONS
Av anki martinsson - Lördag 6 maj 19:16

I torsdags var jag så snabb med min postrunda att jag hann  ringa en arbetskollega som inte jobbat på posten så länge och erbjöd mig att hjälpa henne. Hon blev givetvis glad och jag vände min cykel mot västra delen av Klippan och trampa dit! Jag fick några gators post och reklam levererad i min framväska på postcykeln. Jag har inte delat ut post på detta området så många gånger men eftersom jag har jobbat med det så länge så sitter allt i ryggraden. Liksom en enkel match, inga problem alls........OMG! Näää det blev det inte!

Jag cyklade på lillskogsvägen och skulle cykla in på nygårdsvägen men missade och gjorde en usväng. Vad jag missade då i asfalten var ett stort hål. Hann inte veja och samtidigt som framdäcket körde ner i hålet tänkte jag fy fan vad detta kommer göra ont i ryggen för jag hinner inte ställa mig upp. När jag tänkte den tanken så blev det som en katapult eller som en stor explosione i framväskan. Posten och reklam flög rakt upp i luften och låg utspridd över hela gatan! Har aldrig varit med om detta någon gång sedan jag började jobba på posten 2004. Har ju vält ett antal gånger men det är inte samma utan detta var helt otroligt. Sen kröp jag rundor på en stor gatan och försökte samla ihop allt för kan säga att det blåste också. Reklam blåste in i trädgårdar men posten höll sig lagom still för att kunna greppa tag i det. Men sen stod jag där med post hullerombuller och jag visste inte hur gatorna kom. Fick en lättare smak av panikångest och tanken VARFÖR skulle jag vara snäll och hjälpa  

Men efter 5 minuter hoppade jag upp på cyklen igen och delade ut posten troligtvis rätt  

Jag har kanske ett monotomt arbete och gör samma sak men det händer alltid något varje dag. Som detta! Varje år blir man lika chockad över hur hamnade jag här?!


 

Idag fick jag ihop ett litet pass imellan att springa ut och in med hinkvis med vatten. Fullt med barn och vattenkrig det kan inte bli en bättre start på sommaren. För vi håller tummarna att den stannar kvar nu!

Jag värmde upp med att göra benpyramiden jag la ut sist. Sen letade jag upp tabata på spotify och körde några olika övningar.

När jag har barnen blir det ju mycket hemmaträning och då är det optimalt att träna med gummiband. Dessa gummiband finns på rusta för 149kr!

 

Väldigt enkelt att ha hemma!

Några gånger tabata!


Imorgon kör vi igen Välkomna!

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!


 

 

Av anki martinsson - Torsdag 4 maj 20:16

Här är ett träninspass med mest fokus på ben. Väldigt enkelt men kan bli väldigt jobbigt. Helt beroende på vilken intensitet och tempo du håller! Värm upp med att dansa loss till någon bra låt du diggar. Eller starta benpyramiden i lugnt tempo så musklerna värms upp under tiden.

Detta är ett pass som du kan köra hemma närsomhelst. Det du behöver är din kropp och ca 20-30min! Så kom igen upp och hoppa! Släpp dina matriella saker du håller i just nu och få till det där träningspasset du vill orka med men så ofta förtränger! 

 

Dagens pass är en BENPYRAMID!

 

Du gör:

20st Squats

20st Utfall

20st Utfall åt sidan

20st Höftlyft

 

15st Squats

15st Utfall

15st Utfall åt sidan

15st Höftlyft

 

10st Squats

10st Utfall

10st Utfall åt sidan

10st Höftlyft

 

15st Squats

15st Utfall

15st Utfall åt sidan

15st Höftlyft

 

20st Squats

20st Utfall

20st Utfall åt sidan

20st Höftlyft

 

Alltså 20-15-10-15-20

 

Tänk på att spänna magen, fokusera med blicken rakt fram, sträck på dig, tryck upp rumpan med hjälp av baksida lår i alla övningarna. Lugnt tempo med kvalite!

 

Efter benpyramiden är det fokus på mage!

 

30st Russin twist

15st magdrag

20 Russin twist 

10 magdrag

 

Som avslutning gör du 10st burpees eller tills du inte orkar mera!

 

Alla övningarna finns på denna filmen, kolla in och kötta sen!


 

 

Dagens matlådor blev detta!

 

Sötpotatispommes, kyckling, morötter och ärtor! Clean food och jätte gott!

 

Kom igen KÖTTA NU! 

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

 

 

Av anki martinsson - Onsdag 3 maj 22:04

Kan säga att det är lyxigt att cykla rundor på sitt jobb idag när solen stekte! Och det var ännu skönare att trampa bort träningsvärken efter gårdagens benpass. Känner mig nöjd att jag varierar och utmanar kroppen så träningsvärken dyker upp imellanåt. Behövs ju inte träningsvärk för att utvecklas men det är en nice känsla!
Efter jobb idag så hade vi avslutningsmiddag med Ljungbyheds gymnasterna på SKÄRALIDs restaurang!
Alltså vilken ära att få lära känna dessa människor. Så mycket roliga historier och erfarenheter de berättar!

Kommer sakna dem hela sommaren men jag vet ju var alla bor så jag har koll på dem ändå ;)
Vi åt en jätte god buffe' och såklart blev det kaffe med kaega!

Så otroligt mätt jag blev!
Fick lämna sällskapet lite efter kl18 för barnen skulle till scouterna. Ja de hade fått var sin portion pannkakor med sylt och grädde.....kostade endast 130kr!!!!!!! OMG.....höll på att svimma! Inte för att jag är snål utan fatta hur många pannkakor jag själv hade kunnat baka för det priset! Haha
Men det glömde jag fort för när vi gick mot parkering mötte jag en kille och han tyckte nog jag var snygg för han slutade inte glo förrän han gick rakt in i en trädgren och ropade Aj! Dagens bästa garv! Hahaha

Har även lagt upp tre hemträningsprogram för en underbar vän. Så nu ska hon Kötta som bara den!
Är det någon som vill ha hjälp med träningsprogram eller tips så kommer jag lägga ut flera på min blogg. Annars är det bara att höra av sig så hjälper jag gärna! Jag älskar att inspirera och förändra...Love it!

Over and out!

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

Av anki martinsson - Tisdag 2 maj 21:02

Hörde på radion idag att om man sitter still mycket på jobb ska man röra på sig en gång i halvtimmen. Och det har jag nog skrivit ett antal gånger på denna bloggen hur viktigt det är med vardagsmotion.
Men för en gång skull tog de även upp personer som har ett aktivt jobb och som rör sig väldigt mycket. Hur viktigt det var för dem personerna att träna efter jobb för att klara av sitt arbete lättare. Jag blev så glad att någon äntligen snackade samma språk som jag.
Att man väljer träna istället för soffan när man kommer hem för kroppen redan jobbat hårt. Men då är det bara att göra en plan och hålla sig till det.

Kan säga att mina lår spänner och bränner nu för jag höll mig till min plan A idag.
Denna veckan har jag barnen och då tränar jag innan jobb typ 0430....stor chans nääää men det har hänt. Eller när de har lagt sig i sina sängar. Och det blev det sistnämnda!
En väldigt enkelt pass men kändes tungt!
20-19-18-17-16-15 reps
Squats med 16kilo kettlebell började med 24kg men efter 20rep bytte jag till 16.
Sen då Kettlebellswing.....det var allt men gav så mycket ;)

Så stolt över mig själv!
Jag körde ju postbil på lannet idag och trodde det skulle bli svårt att nå 10000steg men eftersom jag valde bort bilen och tog cykeln till fritids och jobb fixade jag stegen. Så allt går bara man väljer sina val hur man vill leva!
Nu blir det mat till musklerna sen återhämtning på kudden!
Träna, äta och vila då mår man som bäst!

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

Av anki martinsson - Måndag 1 maj 19:10

 När man vaknar upp så ser man solens strålar skina imellan fönsterkarmen och rullgardinen. Går ut i köket och ser att termometern visar redan 10plus. Redan och redan....det blev sovmorgon till kl0930. Kommer inte ihåg när jag senast sov så länge. Min katt stod vid matskålen och skrek som om han inte fått mat på flera år. Kan även vara för han är matmissbrukare  

Barnen fick vad de ville till frukost och jag åt såklart ägg och proteingröt. Barnens cyklar hämtades upp ifrån förrådet och vi fick sådan bra service på ingo eller jag kallar det fortfarande statiol. Däcken fick luft och sen gick vi ut på en lång promenad! Barnen cyklade och jag gick raskt. Till gråmanstorp mot bjärsgård, ner och upp för backar. I halvtid började Anton testa mig genom att stanna upp oc h lipa. När han insåg att jag inte gillar curling kom han swishande förbi med sin cykel. 8 Km blev det sammalagt plus mjukglass och kaega! 

Så kul nu när barnen blivit så stora att de kan hänga med utan problem eller visst problemfritt blir det inte men efter lite tjat och gnat så kom vi iväg!

 

 

Riktigt skönt med aktiv vila för kroppen som har träningsvärk i varje muskel jag tränade igår! UNDERBART!

Blev enkelt men såklart nyttigt och gott mellanmål när vi kom hem.

 

Knäckemacka, makrill och avokado plus tomater. Kolhydrater, protein och bra fetter!

 

Många frågar mig vad man behöver köpa för att träna hemma. Och det finns en grej som jag aldrig skulle vilja välja bort. För den är lätt att ha med sig. Lätt att lägga undan och den kan träna kroppen på alla sätt och vis. Och just att den är labil och rörlig får till den extra funktionen när man tränar.

Man behöver antingen en dörr, väl fastskruvad krok i taket eller hitta ett bra träd eller stolpe utomhus. 

Jag talar om TRX! Det kom för några år sedan men nu finns det massa kopior på marknaden och den billigaste finns på rusta för 299kr. Och då heter den suspension trainer. 

 

Har man dåliga knä så är den perfekt att träna squats med. Super att göra olika stretchövningar med. Är man ute och går med barnvagnen och barnet har somnat så kan man ha TRX:n i korgen på barnvagnen och bara plocka fram den för att träna ett pass. Är man på en lekplats kan man träna samtidigt som barnet leker. 

Helt enkelt jätte bra träningsredskap och du kan träna varsomhelst och närsomhelst.

En liten film som visar vad jag menar!


Kosten är A och O i livet och för att må bra. Och idag slängde jag ihop en gryta och jag brukar nästan alltid ha nötkött. Sällan jag äter gris utan nöt, fågel eller fisk innehåller protein som gör att min kropp mår bäst. I mina grytor använder jag inte grädde för jag blir så "äckligt" mätt då. Liksom svullen och bara blääää känsla så jag använder detta

 

Slänger i några matskedar oxfond, vin, kryddor, vitlök, champinjoner, morötter och sen får det småkoka i flera timmar.

Super enkelt och gott

 

Får ju protein från nörköttet och kolhydrater ifrån sötpotatis. Det nyttiga fettet kommer från kokosoljan som jag har mossat med sötpotatisen. Grönsaker blir morötter som kokat i grytan, tomat och sallad. CLEAN FOOD!

 

Det finns massa vänner omkring mig som fått mig att utvecklas. De finns och lyssnar. De är ärliga och vågar säga när det är nog. Ibland vill ju hjärtat betydligt mer än att lyssna på vad hjärnan har att säga. Och då är det bra med vänner som hinner att fånga upp en innan man hamnar på samma stig igen som man är van vid. De bryter mönstret och väcker en i rätt tid! 

Så denna låten är till alla kompisar som lyssnat på mig och fått mig att inse att jag är viktig!! Och skulle någon annan sagt något annat så är det bullshit.......  


 

Jaha då var denna dagen över också.......Men jag ska ut på lannet och köra imorgon! Det kommer bli toppen!

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!


 

Av anki martinsson - Söndag 30 april 22:06

Japp nu får det räcka med denna sega tradiga årstid......Jo men vi alla är ju så trötta. Känns som blodet i kroppen är tungt som betong. Och man tappar lusten till allt! Är det inte bara så att vi svenskar alltid pratar om vädret utan vi är även sååå beroende av de första solstrålarna? 

Men idag har det förhoppningsvis vänt   

Även fast jag har kännt mig ett tag nu att jag är trött. Kanske mera mentalt än fysiskt så började jag dagen kl 08 med Kettlebellsswing och burpees. 100 stycken av varje! Sen efter det blev det massage på foamrullen och stretch.....Det behövde min kropp. Efter min frukost hamnat i magen så var det dags för utomhusträningspass ännu en gång! Wow vilka krigare! Så kul att se hur alla tar i extra och inte alls bryr sig att det är fullt med människor på lekplatsen. 

Tabata och HIT var det fokus på idag och massa olika övningar! 

Blev verkligen taggad av alla deltagare så efter räkmacka på systrarna i gränden och bra snack stack jag till gymmet. 

Där jag körde slut på min överkropp......biceps, triceps, rygg, axlar med mera. 

Finns nästan inget som toppar en dag med massa endorfiner!

  lycka efter man överlevt 100 burpees!

 

För att göra min träning kul och inte tappa lusten försöker jag alltid leka och testa nytt. Och idag blev det axelpress med hängande vikter i gummiband. Bålen får jobba jätte mycket för att hålla det stabilt!

 

Så två pass plus lite tabata har verkligen gjort min dag och plus solen som äntligen visade sig exemplariskt vid valborgsbålet!

     

Tack för kladdkaka och eld! Jätte trevligt att träffa så många fina vänner  

 


Så nu får det räcka!! Nu vill vi ha sommar och värme.......För jag vill bli pigg igen!

Och bästa av allt så är man ledig imorgon!! Jaaaaaaa sovmorgon

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

 

Presentation


Jag är ensamstående tvåbarnsmorsa som vågar satsa på mig själv. Jag har stor karaktär och jag bryr mig inte om jantelagen. Jag kör mitt race och hoppas andra blir inspirerade.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ funktionellkropp med Blogkeen
Följ funktionellkropp med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se