Senaste inläggen

Av anki martinsson - Onsdag 24 jan 20:45

Denna bilden som en vän la ut på fejan betyder så mycket!

 

Jag blir helt varm inombords och glöder. Glöder för det är så rätt! Följa efter, göra som andra, härma andra och jämföra oss med andra. SÅ FEL! Vem har bestämt vilken väg vi ska gå? Vem tar första steget som vi andra följer?

Jag är personen som går mot vänster. Man kan tro att jag är ensam och ledsen. Tvärtom! Jag är stark och har viljan! Jag har vänner som höjer mig. Som finns där och får min glöd att brinnar så lågorna slår ut igen när jag tappat bort mig själv.

Min bild ser ut såhär:

 

Hjärtan symboliserar personer som hjälper mig utan någon baktanke. Som förstår att min väg är ditåt och hens går ännu mera åt vänster. Men om vi hjälps åt kommer vi båda två framåt mot det vi vill nå.

På vägen kommer det garanterat små vägbulor (människor som gör dig illa) som gör att din väg stannar upp. Det händer alla människor någongång. Det är då du har chansen att lära dig något nytt och ta med det där du lärt dig vidare på din väg framåt. Fast stannar du kvar i ett bittert och hämdsugen-tänk kommer du snart förlora din väg till vänster och hamna i ledet igen.

Så det gäller att se motgångar positivt......för det är bara det som för dig framåt!! 

 

Det bästa är ju om man kan leva just nu men för att vara tacksam och fatta vissa saker i livet är det bra med en återblick. Dock ska man  inte tänka på smärtsamma ögonblick, eftersom du då upplever samma känslor ännu en gång. Onödigt och bryt den tanken....ger ingen glädje alls!

 

Iallafall så ibland funderar jag på och ifrågasätter jag mig själv varför jag gav upp yrket inom hästhållning. Jag ville ju så gärna eller jag hade drömmen att jag skulle rida OS. 

Jag gav helt enkelt upp pga massa olika saker. Men en var att jag var för klen. Jag slet givetvis med mockning. ridning och allt som har med den sporten att göra. Men jag hade tyvärr inga muskler. Och jag hade absolut ingen aning att jag behövde det på kroppen heller. Och så många gånger nu i det vuxna livet jag tänkt att jag önskat att jag hade haft nån vuxen som kunde ha väglett mig och hjälpt mig vidare. Jag hade även noll självkänsla så sa nån åt mig något började jag nästan alltid att gråta. Så det kanske fanns vuxna som försökte vägleda mig men tröttnade på mina tonårsfasoner.

 

Nu har jag förstått att jag avslutade hästlivet för något större och bättre. Jag har fått chansen att träna elever i just den åldern som jag var när jag jobbade med hästar. Segragymnasiet befinner jag mig på torsdagskvällar en tid framöver. Det är så givande och så kul att få träffa flera ungdomar som är på väg in i vuxenlivet. Det jag säger till dem kan antingen hjälpa eller stjälpa.

En av mina viktigaste tankar bakom Funktionell KROPPs verksamhet är att bygga upp människor inifrån och ut. Stärka självkänslan och förbättra självförtroendet. Få andra växa och må bra!! Första passet var förra torsdagen och jag blev så påfylld med energi att jag kunde knappt inte somna den kvällen!


 

 

 

Jag tjatar ofta om mitt motto: JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

Men det kommer jag fortsätta tills jag dör för det ger utdelning. 

Min kompis Josephine var på hopptävling med sin häst och hade på sig en väldigt snygga jacka. 

 

Och det kom fram en tjej som hade läst på hennes rygg och kommenterade att hon minsann också kunde klara dagens tävling. Hon var tacksam för orden på josephines rygg! Även Josephine blev taggad och fick bättre tänk......Det är bara ord men betyder så mycket!! Små saker kan förändra för många  

 

25 dagar är jag uppe i nu utan kakor, godis och sådant som innehåller vitt socker. Nu är det inte alls svårt och jag har inte alls någon längta till semlor och sådant.....eller kanske.....nja!

Varför jag gör det? Älskar att utmana mig själv och sätta mål. Och jag vill ha kontroll jag vill inte att ett sockerberoende ska få min hjärna styra mina fingrar till kakburken. Vill inte vara kakmonstert! 

Jag har bestämt 90 dagar.......snart en tredjedel avklarat!

 

TRäning, kost och återhämtning då?? OMG vad stolt jag är! Innan trodde jag att jag hade balans men nääää inte om man jämför med just nu. Håller mig till planen med styrka helkropp ena dagen och sen motion ena dagen. Vissa dagar på jobb traskar/cyklar jag runt 15000steg så då behöver jag inte motionera om det är barnveckan. Ingen inre stress och min kropp hinner med återhämtning. Det går alltid att förändra och förbättra! Men det är ju bara jag som kan göra det. Inspireras av andra men vara noga med att inte jämföra min kropp med någon annans.

Och hålla sig till planen!! 

Ett träningspass som innehöll flera muskelgrupper


 

Så tacksam över min starka kropp även om den inte dök upp i tonåren!

 

 

Rubriken jag skrev på dagens inlägg var för jag blev så trött på dessa gnällapor som finns på facebook. Men hallå sluta gnäll och gör något produktivt!! Det gnälls på postnord och massa på SJ! Ja vi vet att det inte alltid funkar ibland med tågen och andra kollektiva fordon. Men tänk vad häftigt det är ändå att vi har en infrastruktur som gör att vi oftast kan ta oss till olika ställen. 

Vad hade vi innan typ häst och vagn?! Se vad vi har iställer för vad vi inte får.......Och istället för att gnälla fråga den där personen som du så ofta går på samma station som du. Om ni inte kan börja samåka istället och dela på bensinen. Eller varför inte bara starta ett eget företag som kör runt människor överallt......GÖR NÅGOT!! För jag tror inte facebook kommer lösa  det!  Förändra och förbättra! Sänder du ut gnäll och mög får du endast det tillbaka......så skicka ut möjligheter och   

 

Ännu en dag har passerat.........jag är tacksam över så mycket jag upplevt idag. 

 

Dags att sänka pulsen med hjälp av meditation. Ja pulsen kan minsann gå upp på allvar när man jobbar på postnord ibland

 


Borde det inte vara obligatoriskt med lydnadskurs även om hunden knappt når min hälsena??

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

 

ANNONS
Av anki martinsson - Tisdag 16 jan 20:39

Jag diggar att vara ute och traska. Ofta är det mitt sätt att fylle på med bra energi. Ibland behöver jag dra huvan över huvudet och låtsas som jag är Will Smith i I Am legend. Att det är endast jag på denna planet och inga dingdong människor. Men den känslan brukar försvinna efter 30 minuter i friska luften. Jo man möter dingdong människor lite överallt och givetvis är jag någons dingdong människa. Men en annan sak som ibland kan göra det lite knepigt att vara ute på PW är rädslan för det där som egentligen inte skall finnas. Jo vi kvinnor har en extra rädsla för att bli överfallna. Det är inte okej att man ska behöva känna så men den risken finns i dagens samhälle. Man kan ju gå ut och gå tillsammans med någon om det känns tryggt. Blir bara så arg att jag ens ska behöva skriva detta.....Man ska kunna gå ut och gå utan att vara rädd. Men men....

Jag fick iallafall lära mig något nytt som Iphone har. Som kan vara en liten trygghet.

Tryck 5 snabba tryck på avstängningsknappen så kommer detta upp i displayen!

 

Trycker man på nödsamtal så ( om jag fatta rätt ) skickas sms om var du befinner dig till SOS.

En bra sak att veta! 

Det har även varit en tanke i flera år att jag vill få ihop ett gäng som kan gå tillsammans. Lite olika anledningar till det som motion är bra. Nya möten med nya människor som kan leda till vänskap. Och att man kan känna sig trygg med att vara ute och gå.

Varje söndag får jag uppleva den tanken bli sann för då är vi ett stort gäng som vandrar tillsammans. Och då även kör vi lite styrka utmed vägen eller i någon kohage.

 

 

Söndagskväll fick jag äntligen till ett pass på gymmet. Lätta vikter och basövningar fick försöka väcka kroppen efter den här jäkla förkylningen. 

Och måndag var bara en sådan där FUCKOFF måndag. Jag sprutade ut ilska ur varje por och tröståt pommes, kyckling, bea och vin på kvällen. Det var en sådan där hemsk PMS dag.....har inte haft det på länge så det var väl min tur nu att känna av hormonförändringen. Jag är tacksam att jag vågar visa känslor. Jag vågar vara arg. ledsen, glad och alla dessa känslor man kan känna. 

Jag vågar vara människa och inte ett plåklistrat face av lycka. Som jag sagt innan så skiter man inte konfetti. Inte ens de som ler konstant för det hade blivit så mycket konfetti att städa upp och då hade de varit utbrända för allt ska ju även vara perfekt i hushållet! 

Bättre med lite skit i hörnen än ett rent helvete!

 

Nu är min plan spikad för min egna träning. Rätt så simpelt: Styrketräning hela kroppen, nästa dag motion av något slag......varannan dag styrka varannan dag motion ENKELT. Får in mera vila och känner mindre stress. Jag hade massa i skallen som jag ville hinna göra idag men NÄ äntligen sansade jag mig och denna dagen var endast min på gymmet. Får ju inte glömma vilken hemsk pms dag jag hade igår.....men idag skiter jag konfetti....  skoja!

 

Fokus på mina ben som är min svaghet. 

 

Det är ett helkroppspass men mest fokus på ben. 

Super nöjd!! Känns verkligen bra att jag är på G igen. Och att muskler är verkligen en färskvara inget snack om det. 

 

Vad är en väl-tränad person för dig? 

För mig ( har funderat mycket under dagen ) Alla är vi olika och har olika förutsättningar, men vi så ofta jämför oss med andra. Vi jämför oss väldigt mycket av andras yta. Så jag kom på det idag hur jag tolkar att ett människa är vältränad.

Det är en människa som jobbar mer med sitt inre än sitt yttre. Ser sina brister och vågar möta och förändra dem. Vågar stå på gymmet framför spegeln och vara glad över det man ser. Behandlar kroppen med respekt och ge den rätt energi. Rätt träning som passar just till den kroppen. Klarar av att se positivt på motgångar och vågar kämpa vidare. Mer positiva tankar än negativa......

Du kanske lägger 1timme på gymmet per dag om du är riktigt energisk. Där är det mycket fokus på det yttre. Hur många timmar per dag tränar du ditt inre?? 

 

 

Innan jag stack till gymmet laddade jag även upp med gott skratt.....älskar dessa dysfunktionella familjerna!

 

Nope nu fick jag en notis att det var dags att sova!! Over and out!!

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

 

ANNONS
Av anki martinsson - Lördag 13 jan 16:46

Idag lördag hade jag i mina tankar bestämt mig för att sticka till gymmet och träna. LEGDAY var på schemat!!

Dock hade jag inte haft samtalet direkt till den som visst bestämmer mer över mig än jag gör. Jag kallar honom Mr ettrig jäkel! 

Han får mig att hosta och även gör min näsa obrukbar. Det produceras snor i näsan men det liksom fastnar någonstans på vägen. När jag försöker prata låter det som jag tryckt in bomull i bihålorna. 

Har fått en lätt förälske för mitt nässpray eftersom Mr ettrig jäkel försvinner några timmar!

 

För er som inte fattar är Mr ettrig jäkel likamed min förkylning!!

 

Min kropp var inte alls duglig för ett strykepass på gymmet. Men det hindrar mig inte ifrån att ändå röra på mig. Typ som en mjukstart för kroppen. 

Klädde på mig flera lager med kläder och gick ut för en långpromenad. 

När jag var uppvärmd efter en kilometer gjorde jag 10 squats och 10 utfallsteg. Tror det blev något runt 60 eller 70 rep av varje övning. Tappade räkningen och kände ingen stress över att jag inte styrketränat på länge. Jag gjorde något bra med min kropp! Jag gjorde ett val efter min egen förmåga just nu! 

Så jäkla glad!

 

Lyssnade på framgångspodden och andades in frisk luft.

detta var riktigt intressant att lyssna på och samtidigt läskigt!

   

Finns visst massa psykopater i våran omgivning!!  

 

Jag hade traskat i över en timme och när jag kom in i klippan trängde en tuta in i öronen förbi headsetet. I en stor vit volvo satt bästa vännen och plötsligt fick jag en privat chaufför för några minuter. Hon körde mig till kvantum så jag kunde fixa barnens lördags mys!

  

Fina vänner man har som kan göra min dag ännu bättre! Och så diggar vi samma kläder!

 

Dagen blir ännu bättre när man kommer hem och sätter sig ner. Tar fram mobilen eller tar fram och tar fram. Det är ju typ monterad i handen.....startar instagram och får se detta!

 

Det är bara en sådan häftig känsla att några bokstäver kan värma hjärtat. Att min tanke kan inspirera andra! 

 

Imorgon kanske Mr ettrig jäkel har tagit sitt pick och pack.....och då ska jag kötta på gymmet....i lugn takt! 

Nu är jag inne på dag 14 utan godis, kakor m.m...........just nu är det inga problem alls. Är jag hungrig så visst vill hjärnan åt de snabba kolhydraterna men jag vet att det går över så fort jag ätit bra mat. Handlar om hur jag väljer att äta! VAL, val och åter val är livets jobbiga läxa. 

 

Jag är super nöjd över dagen och nu ska jag sätta  mig i soffan med kidsen. Glo på en film och förhoppningsvis slumra till! AMAZING!

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!!

 

 

 

 

 

 

Av anki martinsson - Onsdag 10 jan 05:38

Vi har det väldigt bra i Sverige eftersom kost är ett ämne vi gillar att snacka om. Lite som vädret.....lätt att snacka om olika dieter hit och dit.

Hade vi haft svält i vårat land hade det inte funnits qvickfix eller konstiga dieter. Vi hade varit tacksam över potatis och andra kolhydrater. Och inte petat på tallriken!

Så förstå min frustration att göra någon väldigt enkelt till komplicerat! För det är enkelt att äta bra!

 

Om man nu strävar efter att gå ner i vikt är det bättre att fokusera på att fylla kroppen med mat som har bra energiinnehåll. Vilket gör att du kommer hålla dig mätt längre och inte ramla dit med fingrarna i syltburken! Vilket gör att du går ner i vikt utan så mycket tänk! Vill man bygga och gå upp är det lika viktigt med bra mat. ENERGI, ENERGI rätt ENERGI!

Och ät dig MÄTT!!

Är du mätt kommer inget sockersug. Du är antagligen bara hungrig men det är lättare att trycka i sig massa godis. 

Och kan du inte låta bli godis, kakor m.m som du har hemma i skafferiet. Ja men köp inte hem det då!!! Var smartare än så!

 

Få in en bra rutin i kroppen och ät frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och kvällsmat. 

"kan inte äta frukost" Jo det kan du!! Får helt enkelt bara lära dig att gå upp i tid och lägga dig i tid. 

Gäller alltid att göra rätt val!

Sluta skyll på det ena eller andra BARA GÖR DET!!

Vill du förändras är det bara du som kan göra något åt det. Så sluta kom på ursäkter! 

 

Tips på mellanmål är naturell kvarg med bär, nötter och äpplebitar!

 

Lunch

Köttfärsås, grönsallad med olivolja/äppelcidervinäger med salladskryddor och kikärtspasta.

 

  Barnen äter vanlig pasta medans jag väljer ett annat val! Högre proteininnehåll och mindre gluten som passar mig bättre!

 

Fokus är att varje mål under dagen innehåller protein. Det mättar bättre och för att mina muskler skall må som bäst behövs protein. Kolhydrater givetvis med och bra fetter! Tar inte bort något utan väljer andra bättre val!

 

Min utmaning jag håller på med just nu är 90dagar utan socker ifrån kakor, godis, glass med mera. Jag är inte fanatisk och tar bort socker som finns i ketchup eller fruktos som finns i frukt. 

Jag är inte galen! Och en viss mängd socker behöver kroppen. 

Jag är inne på dag 11 och det funkar väldigt bra. Några svaga stunder har mina tankar velat ha kaka men det har endast varit när jag närmar mig lunch eller kvällsmat. Och efter ätit en stadig mål så har de tankarna försvunnit. Varför jag gör det?? Gillar utmaningar och ha kontrollen över min egna kropp och tankar!

 

Det är betydligt lättare när man ser mat som energi för att få en fungerande kropp. Jag tankar ju inte min bensinbil med diesel!!! Så varför tanka mig själv fel???  En kropp massa RESPEKT!!

 

Så skönt det är att starta dagen tidigt. Min nya rutin med att gå upp 0430 har sänkt min stress. Jag kan äta frukost i lugn och ro. Väcka barnen och fixa massa innan jobbedagen drar igång. Det gäller ju även då att logga ut senast kl21 och tagga ner med meditation. Våga prioritera sig själv!

 

Varje dag börjar även med musik. Ibland något nytt eller något med mycket bra minne. Har väl inte direkt nåt speciellt minne till CHER men hon är en cool kvinna. Och hennes outfit är ju lite annorlunda också. Det är hennes arbetskläder......tackochlov för postuniformen, skulle inte vilja byta    


 

Snart helg men först kämpar vi på några dagar till!

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!


Av anki martinsson - Tisdag 9 jan 08:43

Nu tänker vi brett och inte att detta handlar om träning. För att bli bättre på något och nå mål så finns det tre saker som man ska fokusera på. 

Och det gäller för alla människor! 

Tre saker man ska ha balans på. Tre saker som är GRUNDEN för allt. 

 

KOST

 

SÖMN

 

TRÄNING/MOTION

 

Du behöver äta kost som innehåller bra energi. Du behöver äta regelbundet! 

 

Du behöver veta hur många timmar per dygn som du behöver lägga på sömn. Vilket är mest optimalt för dig. Håll hårt i dina sömnrutiner!

 

Rör på dig med hjälp av promenader, löpning eller zumba på gymmet ( exempel ) VARDAGSMOTION. Lägg in några pass med styrkeövningar i veckan så du bibehåller dina muskler. Och stärker din kropp!

 

Om du hamnar ofta i stress eller i depression kan det vara någon av grundstenarna som inte är bra. För dålig kost eller utebliven sömn........

 

För ett antal år sedan var vi vandradfolk. Vi jagade maten själva. Vi letade ved till elden och vi byggde våra hem själva. När födan tog slut var det dags att vandra vidare! Våra kroppar är utformade för att röra sig. Tekniken har utvecklats enormt och gör så att vi lever längre. Men vi har ännu inte en platt hand så ipaden kan vila lätt där. Utan våra kroppar ser likadana ut. Så länge våra kroppar fungerar likadant som innan behövs den bli behandlad därefter!

 

Så ta hand om din kropp innan du lägger på massa mål du ska klara av. 

Spelar ingen roll vilket yrke du valt. 

Grunden för att få en bra vardag är att hitta balansen mellan KOST, SÖMN och MOTION/TRÄNING!

 

Respektera den kropp du fått och var tacksam för det du har!

 

 

Nu börjar min förkylning lugna sig och då börjar det klia i träningstarmen........hmmmm kanske ikväll! Återstå att se!

 

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

Av anki martinsson - Fredag 5 jan 17:18

Min hjärna brukar fokusera på tankar som innehåller träning eller mat. Tänker framåt och fokuserande på att nå dit jag ska. En drivande hjärna helt enkelt! Många tankar har fladdrat förbi och vissa stannat längre. Vissa har grott fast och bildat spår. Men nu i några dagar har min skalle mest yttrat sig som ett vakuum. Det jag endast kan reflektera över att jag tänk är "skynda ta en näsduk för din näsa rinner". 

Jag försökte jobba några dagar men fick gå hem efter några timmar andra dagen. När jag kom hem lämnade jag kläder efter mig ifrån hallen och till mitt sovrum. Liknade nästan en het sexscen från en film där filmteamet filmar kläderna ända in i sovrummet där de förälskade paret håller på. Hade någon filmat mig hade det sett ut som en strandad val som spytt upp servetter. Jag har fått en  förjävlig förkylning. Feber, vallningar som gav mig en försmak på klimakteriet och hosta. Varje gång jag hosta så vek sig kroppen i en sit-ups formation så jag har lite lätt träningsvärk i magmusklerna. Då kan man ju tänka att jag som älskar att träna ändå glädje mig av mina sit-ups hostningar men NEJ jag har inte tänk på träning en enda gång. Förut när jag varit förkyld har jag oftast bara tagit en alvedon och stuckit till jobb. Varit lite sur över att inte fått träna. Men denna gången tog det typ en halvtimme bara för att ta mig till köket för att få i mig nån slags mat. Och då bor jag inte i något slott utan i en liten lägenhet. Varje steg gjorde ont i precis varje muskel. Jag klarade inte av att diska utan hittade papperstallrikar som var över från något barnkalas. För att få fram dem ur det lilla skåpet var jag tvungen att sätta mig på huk. Jag skrek när jag skulle ställa mig upp igen för det sved till i hela kroppen. Hungern uteblev så behövde inte direkt fixa någon gourmemiddag. Jag försökte se några serier på netflix men troligtvis får jag se om allt igen för hjärnan visade bara error och jag uppfatta inget alls.

Jag var inte ensam i detta läget utan min kära arbetskollega som gick i pension i fredags även hon hade drabbats av denna influensa. Fått reda på att 2 till på jobbet är sjuka. Lite tajt med personal där just nu!! 

Jag googlade lite symtomer och kom fram till att jag hade detta!

 

Ja och efter det blev det lite lätt ångestpåslag!  

 

Det här inlägget handlar inte alls om att det är synd om mig!!! Jag har inte tyckt synd om mig själv alls. Utan med detta vill jag uppmärksamma att detta är så många människors vardag!!

Jag mår mycket bättre nu för annars hade jag inte skrivit detta utan mera uppdaterat min info på vita arkivet hos fonus. JAG ÄR SÅ TACKSAM!

Jag är tacksam att jag fick denna influensan! Kanske låter knäppt men se det såhär då. Mitt immunförsvar blir bättre efter en förkylning. Kommer säker bli sjuk igen men inte just av dessa bacillerna. Jag fick uppleva detta i några dagar medans andra lever med det varje dag.

Finns ju massa sjukdomar och kanske värst är dem som inte syns på utsidan. Bryter du ett ben eller hostar då fattar man att nån lider. Men när man mår dåligt mentalt eller får panikångest. Utbrändhet som är så vanligt just nu! Det syns inte på samma vis!

DET ÄR SÅ LÄTT ATT DÖMA NÅGON UTAN GÅTT I DERAS SKOR!

Det är så lätt att ha åsikter utan rätt fakta. Det är så lätt att se ner på andra utan egentligen veta hur den människan mår!

 

Och ännu viktigare är att våga följa det man vill. GO FOR IT! 

Ingen är odödlig!

Alla kan drabbas av sjukdomar!

Du har ingen aning vad som händer i framtiden så varför oroa dig för den.

Jag känner just nu att jag ångrar inget som jag upplevt. Allt har berikat mig även det som gjort riktigt ont. 

Och jag vågar älska mig själv och andra! Jag har ingen mur runt mig av stolthet eller uppbyggd av rädsla. Jag har träffat på några få i livet som har byggt upp en fasad/mur för att inte låta någon komma nära. Och ibland faller nån sten ner och man ser den där underbara människan en kort stund. Men på något viss hamnar den stenen på plats igen och med massa armeringsjärn. Det gör så ont i mitt hjärta när de väljer det valet.

Varför vill man leva så när livet är så kort? Varför är man för rädd för att bli älskad? 

 

När jag och min fd arbetskollega är friska har vi bestämt att vi ska fira det. Vi ska påminna varandra när vi gnäller över skitsaker hur dåligt vi mådde. Det är kanske endast då man ska tänka på och älta gamla saker för att vara ännu mera tacksam för det man har just nu!

 

Jag hörde mig inte tänka dessa ord för några timmar sedan då jag delade säng med några förpackningar näsdukar.

Men nu när jag fått tillbaka min hjärna ekar dessa ord starkt inom mig

 

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

 

Av anki martinsson - Tisdag 2 jan 18:34

Tio toppentips för 2018!!!

 

  1. Börja året med att sätta upp mål, visioner och drömmar. Stora, små och ”farliga”. Med farliga menar jag att det är något du VILL men rädslan stoppar dig! Tänk utanför ramen och inse att allt är möjligt. Det bästa är att göra en visionstavla med bilder på dina mål. Tavlan ska placeras så du ofta kan se dina drömmar. Och det viktigaste är att tänka JAAA!
  2. Var tacksam över det du har och upplever. Var tacksam för motgångar och framgångar.
  3. Eftersträva en kropp med bra energi genom bra kost! Kroppen behöver kolhydrater, proteiner, fetter, vitaminer m.m Välj bra alternativ! Ät regelbundet! Ät dig mätt! Om du har en bil med dieselmotor tankar du väl den inte med bensin?  Så ansträng dig för att tanka din kropp rätt.
  4. Lyssna mera på hjärtat än din hjärna.
  5. Skratta så ofta du kan!
  6. Om du inte trivs med dig själv som människa på olika sätt och vis. Finns alltid chansen att förändra och bli bättre varje dag.
  7. Spela huvudrollen i ditt liv. Fokusera på dig själv!
  8. Schemalägg din sömn. Återhämtning är en viktig del för att klara av vardagen. Finns olika perioder i livet där sömnen ofta blir sämre som exempelvis småbarnstiden. Det är viktigare att ha en utvilad kropp än städa, tvätta och stryka tvätt. Sänk kraven!
  9. Vardagsmotion är viktigare än en timme på gymmet. Respektera din kropp och rör på dig!
  10. Umgås med människor som ger och tar likvärdigt. Umgås med människor som höjer dig!  

 

Hade jag haft 11 tips så hade det garanterat även stått "Kanjang ska finnas i alla hushåll" Ja det halsas några doser per dag hemma hos mig just nu. Jag klarade av en arbetsdag och såklart har jag vilat hela eftermiddagen efter jobb. Och ska strax lägga mig i min säng med några näsdukar. Jag beklagar inte utan njuter av en liten förkylning för jag låter mig själv vila då. Väldigt glad att jag hittade hit idag SWEET HARMONY

 Där köpte jag ett glutenfritt bröd. Eftersom min mage och kropp mår bättre med detta valet av bröd.   

Perfekt mellanmål efter jobb! 

 

Ägg, avokado, groddar och paprika som pålägg. Super gott! Så kul att det finns företag i lilla Klippan som försöker göra det där extra! TOPPEN!

 

Och om nån missat så är det lite annorlunda träningspass imorgon och på söndag!

 

Nu är det dags för nummer 8:a på min lista......Återhämtning!

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

Av anki martinsson - Måndag 1 jan 19:38

Det som behövs är bra musik i bakgrunden, ljus tända lite överallt och en stor kopp the för att få mig känna lycka.

Jag mår mentalt toppen men mitt "skal" känner av en viss feber och värkande förkylning i musklerna. Jag sitter här i värmen och väntar på tvätten i källaren ska bli klar så jag kan träffa john blund. 

Hoppas sömnen ska reparera min kropp så jag kan jobba som vanligt imorgon. Såklart jag går loss på kanjang!! Grymma grejer det!

 

Tre matlådor med lax, sötpotatis och massa grönsaker är klara. Har lite svårt med att få till grönsaker.....kör på samma och det kan lätt bli tradigt. Men idag efter jag kommit hem ifrån Kinna och barnen blev lämnade till sin pappa. Kunde jag åka till ica och handla upp deras förråd.  Nästan iallafall!

 

Har en stor skål nu som kommer räcka i flera dagar. Den innehåller alla sorters gröna salladsblad som man kan köpa i påsar. Tomat, gurka, paprika, riven morot och  riven rödbeta. Gjorde en egen salladsdressing med olivolja, äppelcidervinäger och salladskryddor. Blev såååå god! 

Enkelt och bara bra grejer!

 

Borde rensa ut julen men började redan igår med att rensa ut skit som jag tillför min kropp. Eftersom jag druckit julmust helt plötsligt flera gånger i veckan. Har kroppen blivit van vid läsk och det märktes när mamma frågade vad jag ville ha att drick till maten. Första tanken var julmust och min andra tanke MEN vad hände här nu då?? Vad lätt det är att få en vana av en ovana!

Jag uppmärksammade varje tanke och  på nyårsafton bojkottades läsk, skumtomtar och dessa glansiga förpackade chokladpraliner. Blev bara så trött på att tillföra skit i min kropp. Och obalansen var så tydlig eftersom det speglade sig i mitt ansikte där finnar visade sig. Kände även av en lätt blåskatarr. Thekokaren fick jobba och jobba för jag behövde rensa. Vatten, vatten och åter vatten!

Kommer ta några dagar för att få kontroll igen. Jag har inget emot socker och kakor med mera. Men när man inte styr sin hand själv och skumtomtarna sitter mer än gärna mellan fingrarna. Då är det fanimej nog!

Känner mig grymt taggad att fylla min kropp med bra saker igen. 

 

2018 har precis börjat och innan året är slut ska Ljungbhyeds Gymnaster växa till 50st. Det är vårat gemensamma mål och vi kommer nå dit!

 

Så vet ni nån som säger att de vill träna men inte kan? Då ska de vara med och träna på onsdagar! Alla som är med i den gruppen har sina "problem" och de tränar efter sin egen förmåga. Finns en person i gruppen som varit med om en sådan allvarlig olycka och att hans kropp fungerar, det är ett mirakel!!!. Sista passet såg jag tydligt hur hans rörlighet i exempelvis axelpress hade utvecklats till det bätrre. Så inget är omöjligt och ALLA är välkomna. Vi har så kul tillsammans och skrattar ungefär 95% av tiden. LYCKA!

 

Jag tänkte precis att 2018 blir jag 37 år. 

Hur kan en siffra placera mig var jag är i livet. Jag känner mig som 22år fysiskt men skulle inte vilja vara 22 mentalt. Den jag är idag var jag ju inte igår! Varför är vi så fokuserade på tid hit och dit. Bryr sig om vilken ålder en kärleksrelation har. Åldern är endast en siffra vi människor kommit på. Man kanske borde räkna hur många insikter, aha-uplevelser eller motgångar man haft som fått en att växa. Det kanske borde sätta åldern på just mig! Då kanske jag är uppe i över 100år av insikt.....Bara en tanke!

 

Denna låt kom i mitt spotifyflöde


Gillar refrängen!

Gäller att tänka på de bra minnena och fylla på med saker i skallen som man vill uppleva!

En bra blandad kompott.

ANDAS!!!

 

2018 är det bästa året EVER!!!!

 

 

 

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

 

 

 

 

 

Presentation


Jag är ensamstående tvåbarnsmorsa som vågar satsa på mig själv. Jag har stor karaktär och jag bryr mig inte om jantelagen. Jag kör mitt race och hoppas andra blir inspirerade.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ funktionellkropp med Blogkeen
Följ funktionellkropp med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se