Senaste inläggen

Av anki martinsson - 2 april 2017 20:29

Jag vill bara förklara innan jag börjar skriva att detta inlägget handlar inte om att jag försöker hävda mig eller få bekräftelse. Utan detta inlägget handlar om inspiration och jäkla anamma som alla borde finna inom sig!

 

Det är fem år sedan nu cirka jag kom fram till ett vägskäl i livet och valde att börja på en ny väg. Jag separera och släppte det jag hade alltså tryggheten. Oron och stressen över att klara mig ekonomiskt och kommer jag vara ensam resten av livet var enorm. Jag inledde ett märkligt förhållande med en mytoman. Han ljög om precis allt! Jag har fått allt han gjorde och sa bekräftat att det inte stämde. Men iallafall jag är väldigt tacksam att jag mötte denna person på min väg i livet. För där och då bestämde jag mig för att aldrig ljuga för någon. Ärliget varar alltid längst! Och det håller jag än idag! Men separation från barnens pappa och då ett krångligt förhållande med en mytoman gjorde så jag blev helt utbränd. Jag fick värsta magkatarren och kunde inte röra mig ifrån soffan utan bara låg där som en strandad fisk. Jag hade riktigt tur för jag kunde häva utbrändheten och jobba mig uppåt igen. Fick tag på en riktigt bra kurator och fick hjälp att gräva riktigt djupt för att få loss bitar som sänkte mig mentalt. Saker som jag burit inom mig i över 10 år. Som är bearbetat nu och lagt i ryggsäcken av erfarenhet. Finns bara tacksamhet!

Det är så lätt att glömma hur jag mådde då för nu ser mitt liv helt annorlunda ut! Men för några veckor sedan när datorn behövde tömmas på bilder hittade jag 2012 version av Anki! Har varit lite emot att visa detta men jag gör det för att inspirera. Jag hade så skev bild av mig själv. Det jag såg då ser jag inte idag. Helt ärligt jag tyckte jag var fet!!! Och ser jag lycklig ut?? Tog denna bilden för jag skulle ha den för jag anlitade en pt-online ( hon är känd nu men var det inte då )

 

DET DÄR ÄR INTE JAG!!!

Så när jag säger att träning för mig gör så att jag mår bra inifrån och ut så menar jag det!

 

På det fotot vägde jag typ 62kilo och klarade inte många styrkeövningar. Jag slutade med att ha en pt-online för den ifrågasatte om jag hade gått upp ett kilo vad jag hade gjort fel. Jag blev jätte stressad och när det gällde maten blev jag stressad om jag åt "fel". Blev en ond cirkle och jag hade ingen balans alls!

Det har som sagt gått 5år nu och under dem åren har jag lärt mig enormt mycket. Om mig själv och hur min kropp fungerar. Har gjort många misstag men börjat om igen och provat nya vägar. Jag kommer aldrig komma i mål utan jag drivs ännu mera idag av att lära mig mera om träning och välmående.

Idag tog jag ett nytt kort på mig själv och just nu väger jag 72 eller kanske tillochmed 74 kilo. Jag väger mig aldrig utan ibland har jag bra dagar och vissa andra dagar är kroppen och speciellt magen svullen och allt känns jäkligt. Jag är en helt normal kvinna med celuliter, britsningar, åderbrock m.m Men ta mig tusan jag är den personen jag velat vara så länge!

Jag är lycklig. Jag är ärlig. Jag tror på mig själv. Jag vågar! Så här är dagens bild på 2017 version av Anki

 

Jag ler ta mig tusan nästan jämt för jag väljer mina val i mitt liv. Ingen annan styr mig utan jag växer! Och det är så jag vill alla ska känna. Finns dock ca 5% människor omkring mig som försöker på alla sätt och vis trycka ner mig, pratat skit om mig för de känner sig hotade eller helt enkelt avundsjukan sitter fast i sinnet. VARFÖR!! Vi ska höja varandra och visa kärlek för då blir livet så mycket bättre för så många människor. Jag är väldigt tacksam för de 5% av människor jag stött på för de har bara gjort mig ännu starkare och ännu mera ärlig.

 

Och ni andra alltså 95% människor TACK ni är underbara! 2012 var jag orolig att jag inte skulle ha några vänner men oj vad fel jag hade. Finns så otroligt mycket fina människor och som ger mig så mycket kärlek  

 

Som sagt jag är bruden som kör mitt race och vill, kan och vågar! Och 100% vill jag sprida det till andra och speciellt kvinnor. Finns så många bra val att göra med sitt liv det gäller bara att våga släppa rädslan!

 

Dagens låt!


 

Idag var årets första utepass och det dök upp 10 stycken brudar som köttade på grymt bra! Så imponerad. Jag tänkte jag skulle träna själv efteråt men det blev istället fika på Ljungbyheds condis med några av brudarna. Har fortfarande ont i skrattmusklerna och mår riktigt bra av det sällskapet.

Sen när jag kom hem dök solen upp och jag snörade på mina nya skor och stack ut på löprunda/ powerwalk.

Tips är dessa skor!

 

Stadium outlet 699kr asics och det satt som gjutna. Inte en tendens av skav eller något!. Underbara skor......

Och känslan av att springa utan att vara orolig att pissa på sig. Och jo det är ett stort problem som många väldigt många kvinnor har efter fött barn. Men min trännig har verkligen gett utdelning för nu funkar det mesta utan att hoppa hopprep i flera timmar dock.  

 

Så träning har förändrat mitt liv helt och hållet! Och som vanligt känns det bara som jag har börjat. Nu ska jag ta tag i att läsa min fysiologi och anatomi bok så kunskapen bara blir bredare och bredare.

 

Välj bra val i livet! Välj utan rädsla.

Använd dessa ord: EMPATI, FÖRSTÅELSE, ÖDMJUKHET OCH FÖRLÅTELSE

 

Och sen helt enkelt bara upprepa JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

 

 

 

ANNONS
Av anki martinsson - 24 mars 2017 19:55

Jag har vilat kroppen aktivt i två dagar för biltema har plågat den hårt. Aktiv vila menar jag att jag ändå rör på mig pga av mitt jobb. Men ingen temporär muskeltrötthet iallafall och min kropp har verkligen behövt det. Återhämtningen är så viktig och även förståelse för andras jobb!! 

Jag trivs jätte bra på mitt jobb och är så tacksam över mina arbetskollegor. 

Men man slutar aldrig att förvånas över hur andra ser på sig själva. Detta händer mig så ofta att jag nu även gjort en kortfilm om det för då kanske nån inser att nä jag vet inte vem alla 17000personen i klippans kommun är.......med lite humor såklart!


 

Även det som jag verkligen lagt på hyllan är dejtingsidor på nätet. 85% av det manliga könet gör såhär......VARFÖR??? Även här är det med lite humor bakom!

 

Jag har säkert länkat denna meditation innan men den är jätte bra om man behöver hitta lugnet och stänga ner tankar för att kunna sova! Så testa!
 

 

Nä jag har inte så mycket mer att skriva mer än FREDAG är nice och 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

ANNONS
Av anki martinsson - 21 mars 2017 20:54

Ofta jag får höra men åhh du är ju bara för knäpp. Eller hur fan pallar du det?

Och min tanke är istället varför skulle jag inte?! För mig är varje dag en tävling! En tävling för att utmana mig själv både fysiskt och psykiskt. Jag gör aldrig något för att imponera på någon annan utan bara för min skull. Jo men orkade jag inte göra en matlåda på kvällen innan då får jag fixa den kl0530 istället på morgonen. För mig är det helt normalt. Det är ett val jag gör. Jag tar inte den lätta vägen och smetar på smör och lägger på en skiva ost på sleten brödbit. För mig är det helt normalt att ha med mig bra mat till jobbet och vad klockan är när jag tillagar det är för mig mindre viktigt. Det är bara sådan jag är. Håller mig till det som får min kropp att må bra. Så är det KNÄPPT?!

 

Ibland tränar jag på morgonen innan jobb och då kan jag hamna på gymmet 0500. Om jag berättar det så kommer massa konstiga ord ut ur någons mun som jag inte förstår. För mig är det bara jo men jag bara köttar ju inget konstigt alls. Jag prioriterar mitt välmående framför rädslan av vad andra ska tänka och tycka.

Och det är det där valen vi får som människa. Vi är fria! Vi kan välja precis hur vi vill men hur många val har du valt i ditt liv enbart av egen vilja. Ofta väljer vi av rädsla för hur andra ska reagera. Om man har med sig de tre orden Empati, Ödmjukhet och Förståelse när man väljer saker i sitt liv då kommer man långt.

 

Förra veckan började jag med något nytt. Jag tog inte längre ansvar över andra människors känslor. Jag tar givetvis ansvar över saker jag gör. Som ex. det som jag säger till andra. Det är mitt ansvar! Men hur andra mår och deras liv och deras val är inte mitt problem. Jag kan aldrig förändra någon utan bara inspirera!

När jag släppte känslan av dåligt samvete att jag inte räckte till fylldes kroppen på med massa energi. Vilket gjorde att jag kunde träna 6 bra pass förra veckan utan att kroppen tog slut. Och den bästa dagen för min skalle alltså mindfulenessday var denna dagen!

    Jag fick gå tillbaka några år och vara stallskötare igen. Utan stress och press! Kratta, mocka, sopa, halma och det där som är så bra för själen tänka positivt och bara vara JUST NU!

Många säger att de får många ideer när de joggar jag kunde verkligen tömma skallen när jag kratta hela gårdsplanen och insåg vad jag vill ha senare i mitt liv. Jag så möjligheter och sen såg jag på min stegräknare i mobilen att stalljobb  berikar min kropp med massa steg!

 

Igår var vårens största vårtecken BILTEMAkataloger! Det är andra gången i rad som jag får det hedervärda uppdraget att köra runt med moppen och fördela biltema till klippans invånare. Det är även ett test för att se hur starka mina ben blivit sen sist. Jag skrev ju rubriken att varje dag är tävlingsdag. Och så är det för har man ca 22 biltema kataloger i västen som sitter utanpå jackan så blir det som en viktväst. Och i varje hiss var utmaningen jägarstolen. Fy satan vad det brände skönt men JAPP jag hade blivit starkare i benen och i bålen. Som sagt har man enformigt jobb så får man hitta på sina utmaningar för att göra det lite mera "roligt" och där tänkte ni åhhh hon är knäpp! NEJ inte knäpp men jovisst helt annorlunda och det är tusan nice!

Jag hade traskat ca 25000steg på jobbet och kände av en visst stumhet i vader m.m Men jag tänkte se om jag kunde pressa mina ben lite till. Och det var sista dagen jag var barnfri så med ferrain stack jag till gymmet. Och ja det är helt sant det går att pressa kroppen mera än vad man tror. Marklyft, squats och höftlyft med vikter. Mina ben skrek när de hamnade under täcket och jag förväntade mig grym tränigsvärk. Men nä det var lugnt! Wow min kropp alltså som du sliter TACKSAM!

Förra onsdagen hann jag med 20minter träningspass innan Ljungbyheds gymnasterna. 23st var de sist......så häftigt de bara blir mer och mera!

Men iallafall så utnyttjade jag trapporna och mina hantlar fick vara extra vikt.

Och repen jaaaa rep är så nice träning!


  Jag lägger ut mina träningspass oftast på instagram för min egen skull. För då är det lättast att se hur mycket man utvecklas och vad man kan förändra. Men vill man ha inspiration så är det bara att glo där. Heter Funktionell kropp.......det är bara att snoka på för den är inte låst iallafall inte än. Handlar bara om att inspirera och få någon annan att våga!

 

Lyssnade på en låt en morgon när jag fixade mitt morgon the, gröt och ägg. Jag har alltid tänkt på denna låten innan att det var riktad till nån person som man kan stötta sig mot. Men om man istället tänker på sig själv. Alltså det finns bara en som du alltid kommer leva med och som du alltid kommer ha en relation med. Du gör massa misstag mot den och du pratar väldigt mycket skit om den. Men den finns alltid där för dig!DET ÄR DU! Och den viktigaste personen är du själv så älska dig själv! När du kommit så långt att du kan se dig själv i spegeln och le utan att få upp en dålig tanke då älskar du dig själv. TID efter TID! Allt finns inom dig så våga "gräv"


  Over and out från "knäppis" anki men jag lever iallafall.....gör du det?!

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR

Av anki martinsson - 9 mars 2017 21:07

De blir bara fler och fler för varje gång. Lite som gremlings så ploppar det till flera fast de blir inte konstiga och obehagliga föståss. ( googla gremlings om ni inte sett filmerna) Men det är så kul varje gång det dyker upp nya som vill testa och träna.

 

Igår var de 21st.......  Mina arbetsdagar på postcykeln i Ljungbyhed har aldrig varit så roliga som de är nu. Överallt står de och ropar och hejar. Och det blir fina samtal! Underbara människor

Fick cykla med elcyklen på bilrundan en stund idag för jag tyckte det var passande att uppdatera dubbdäcken.

  Nä såklart jag inte hade gjort det ut jag hade väl kört över den någonstans. Men tackochlov för vulken eller vianor som det heter nu. För det tog väl bara 20minuter sen var det fixat!!

 

Igår fick jag till ett riktigt bra pass efter min timme med Ljungbyheds gymnasterna. Stack till gymmet och slängde fram skivstången och la på vikter. Frontalsquat och skivstången bakom nacken, vanliga marklyft och breda marklyft. Mage och lite till ben! Varenda repition jag körde igår var med riktigt bra kvalite. Rätt muskler fick sitt och det känns på helt rätt ställe idag. Fortfarande jätte nöjd över gårdagen.

Och de börjar synas riktigt bra att träning, kost och vila fungerar.

 

Idag hade jag egentilgen inte tänkt att träna men jag var så pigg även fast jag hade den längsta postrundan med mest hushåll. Så när jag kom hem gjorde jag ett super enkelt upplägg.

Kettlebellswing over head och armhävningar på tå. Börja på 10repitioner och fortsatte ner till 1. Gick snabbt och fick bra puls och jag nådde temporär muskeltrötthet. Smakkeboom!

Sen kom Johanna åter igen.....hon är så grym!

Blev ett enkelt pass eller om man frågar henne så var det det tufft. Men övningarna var lätta nä inte lätta men enkla att utföra och göra. Två cirkelpass där första cirkeln fokuserade på ben.

Squats

Utfallshopp

Höftlyft

20-16-12-8-4-2

 Andra cirkel var fokus rygg, bröst armar.

Armhävnigar

Dips på stol

Hakdrag med 16kg Kettlebell

20-16-12-8-4-2

Såklart uppvärmning som var jobbig och nedvarvning.

Grymt bra köttat!

 

Denna dokumentären har jag precis sett på netflix

 

Har man som jag sett serien Spartacus så vet man vem killen på bilden är. Ännu en dokumentär om att leva lust nu. Och varför ska det vara så att man ofta bara får en insikt eller vågar börja leva när man går igenom något riktigt tufft. Varför ska det gå till det yttersta hela tiden innan man stannar upp och lyssnar på sig själv?

Jag är så tacksam att jag hela tiden är vaken och får insikter. Lär mig och vågar använda det jag lär mig.

Idag så hörde jag en kär gammal låt. När jag jobbade i stallet för många år sedan så var denna en stor hit. Varje gång jag hörde den då på radion så sms jag en kompis. Sms:et löd: Sätt på RIX FM!! NU!

Det var idag jag insåg att varför jag gillar kaffe och kaega stunderna så mycket. Jo för det fanns en person för mig under en speciel tid i mitt liv. När jag mådde bra eller dåligt så brukade jag fika med hen. Ofta blev det ängelholmsglass eller någon go kaka till kaffet. Tv:n var på i bakgrunden och sen satt vi och snackade. Det är därför jag gillar fikastunder så mycket. För det påminner mig så mycket om en lugn och stabil människa jag fick träffa i mitt liv. Och med att vara i just nu läget. Det var verkligen en bra vän som fanns där i mina ungdomsår. TACK!

Och denna låten påminner så mycket om den tiden. Rapsfält, John deer traktorer, rensa sockerbetsfält och bli kallad polack! Ibland känns det som det var bättre för.

Dena låt alltså....


 

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

 

Av anki martinsson - 7 mars 2017 20:35

Varje dag du öppnar ögonen och vaknar har du ett val. Eller rättare sagt massa val. Ditt liv utgår endast ifrån dig. Hur du väljer att leva ditt liv är bara du som kan välja. Och det är inte alltid lätt. Vissa val kan verkligen göra ditt liv obekvämt en stund men efter ett tag kanske du gjort en sådan förändring att det obekväma är glömt. Om den tanken " men vad ska andra tycka och tänka om jag gör det " om den tanken inte alls fanns hur skulle då vi leva våra liv? För ofta blir vi så begränsade av vad andra ska tycka. Och vi alla söker efter bekräftelse och få synas som människa. Det är ännu vanligare nu att människor blir utbrända för att vi glömt av att vi kan bekräfta oss själva. Stress stress och åter stress på allt. Vi ska vara så effektiva, ha så fint hemma, snygga dyra bilar, fylla sociala nätverk med bilder på allt vi gör och speciellt vad vi gör med barnen för annars är vi nog inte tillräckligt bra förälder. STOPPPPP!

VAD ÄR DET VI JAGAR EFTER???

Jag älskar att jag har hittat något jag brinner för i mitt liv och som får mig att känna inre glöd. Samtidigt som jag utmanar mig själv och utvecklas. Och det är att träna!! Jag tränar inte för att kunna gå i bikini på stranden 2017. För det spelar nog inte roll hur smal eller hur mycket muskler jag har på kroppen. För jag kan känna mig mycket obekväm ändå. För att bli bekväm med att gå på beachen handlar om något helt annat. Att tycka om sin kropp precis som den är. Och det är inte lätt det är skitsvårt!!

Finns lite olika anledningar varför jag tränar. För att mitt jobb sliter jätte mycket på min kropp. Märks så tydligt när jag inte hunnit träna ordentligt på några dagar hur stel min rygg blir. Tror nästan jag ska få diskbrock eller något annat. Men efter pass med högintensiv puls får jag bort slaggprodukterna och musklerna jobbar på bra igen och ryggen är smärtfri!

Jag tränar också för att när jag lyckas med något nytt som tyngre vikt, ny övning eller helt enkelt tränar fast fåtöljen ser grymt skön ut då växer jag. Då känner jag mig stark inifrån och ut. Känslan att allt är möjligt och inget kan stoppa mig-känslan snurrar rundor i kroppen.

Och jag tränar och äter bra mat för jag väljer alltså jag gör ett val att respektera min kropp.

 

Tre dagar i rad har jag funnit tid för att träna. Idag hade jag 20min över och då fick det bli 100 burpees. Kroppen var inte alls pigg så jag körde på så många jag orkade, vila sen kötta på. Det är ju ännu ett val jag gjorde. Jag kunde mycket väl suttit med mobilen i handen och surfat bort 20min. Och sen lurat mig själv att jag inte har tid att träna BULLSHIT!!!!!!

 

Det finns en tjej som jag hjälper med träning. Här finns ingen press att det ska stressas fram målen som vi satt. Utan varje dag är det ett upplägg efter dagsformen. Kost, träning och vila är helt och hållet efter hennes dagsform. Inte vad någon annan äter eller hur någon annan tränar utan bara fokusera på henne.

Vad jag själv har lärt mig av min träning är att utmaningar gör så man växer. Och så även för Johanna. När vi började för några månader sedan sa hon att backintervaller kommer hon inte göra. Förra veckan skickade jag ett mess på morgonen och frågade. Har du 30minuter över idag för en utmaning. Klockan 1615 träffades vi och hon köttade backintervaller. Givetvis ingen helvetes backe för jag är inte ute efter att knäcka någon utan bara stärka någon. Tycker det är helt fantastiskt att jag kan få någon annan att göra det för några veckor sedan var NEJ NEJ NEJ till hmm okej då!

Även idag var det nej usch kommer inte klara sluta jag döör! Men efter ca 17minuter var det genomfört och fortfarande är jag så glad ,så häftigt! ( såklart hon tränade mer än 17 minuter) men såhär såg hon ut efter hon gjort 50burpees och 100 kettlebellswing

 

( har tillåtelse att lägga ut en bild på henne)

Om några månader kommer hon älska burpees lika mycket som jag....eller hur?  

Jag är så tacksam att jag får vara med och se Johanna utvecklas. Och hon är grymt stark redan nu så tänk om ett år. Ja då borde hon kunna bära omkring på mig. Hmmm ja det blir bra!!

Hon har även gjort ett val i sitt liv och det är att få in träning i vardagen. Det är inte lätt att få ihop puzzlet men hon/vi löser det. För allt är möjligt men det är bara upp till dig!

 

Det finns en låt som följt mig i många år. Den är allt!

Har mött många människor i mitt liv och vissa har gjort mig riktigt illa. Men jag har valt att förlåta det och ändå älska dem. För utan dem hade jag inte varit den jag är idag. Så tacksam!

Och det jag vet idag visste jag inte då! Så varför jaga en förändring i det förgångna när det inte finns något att göra åt det nu ändå. LEV NU OCH VÄLJ DITT LIV VARJE MINUT!


 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

 

 

 

Av anki martinsson - 1 mars 2017 21:11

1 Mars äntligen! Nu kan man andas lite lättare! Jo men januari och februari är årets värsta månader. Man vet ALDRIG vilket väder det är när man vaknar. När man somnar kan det mycket väl vara 5 plus grader sen när man vaknar kan det vara minus framför 5:an. Man får skrapa rutorna på bilen och svära lite för man inte kommit ihåg att ta silikon på listerna längs dörrarna. Barnen skriker att de vill in i bilen och jag svär lite till för vantarna ligger inne i bilen!! När man väl sätter sig i sätet och ska vrida om nyckeln så inser man att det där lilla hålet i fönstret har gjort så jag blir tvungen att skrapa på bägge sidor. Och en dum idè kommer flygande i huvudet att man kanske kan använda vindrutetorkaren och lite spolarvätska.......NEJ varför gjorde du det??? Gummit på torkarbladen sitter fast i rutan och motorn i torkarbladen börjar gnissla. Som tur funkar dem än! Men ibland i all stress så glömmer man att tänka innan efter!

Men iallafall nu kommer det säkert bakslag några gånger med snö och ishalka eller nä slask som sen fryser på. Men vad gör det för ännu en gång överlevde vi årets värsta månader. Snart är det påsk sen är det midsommar.......ja sen dags för jul!! Sååååå njut nu!

 

I ca 1 1/2 vecka har jag inte ätit mjölkproduker, gluten eller socker. Mest för min mage är så känslig och den sväller upp som en ballong. Vilket lättast är då att rensa och sen helt enkelt efter några veckor pröva sig fram. Men det som jag har märkt tydligt nu speciellt när kroppen inte alls är sugen på socker är att hungern är inte så gräslig som den var innan. Jag har massa energi och mår riktigt bra! Jämn i humöret och får inte massa lågperioder. Just nu har jag hittat min kost som passar med kolhydrater, proteiner, fett, mineraler och vitaminer. En bra kompott helt enkelt!

Och mitt stora intresse är ju hur kroppen fungerar och allt omkring. Så nu har jag ännu en gång köpt en riktigt bra bok som ska fylla på min kunskap.

 

Lite mer än 500 sidor ska jag trycka in i skallen. Vem säger att man behöver fylla på kunskapsbanken med hjälp av massa timmar i skolbänken. Det är vilka val vi gör varje dag som utvecklar oss!

 

Som valet jag gjorde nu ikväll efter jobbat över en halvtimme på jobb, haft två träningspass och min rygg mådde inte bra. Satte jag mig i soffan?? Tog jag några alvedon och gick och la mig? Nä jag hängde upp TRX:n och tränade endast 15min. Det räckte för att må bättre.

 

Nu är mitt hjärta och själ på samma väg, de är på samma resa. Det känns nästan som kroppen är lika lycklig som när man är nykär. Jag kan tillföra ett ord till mina tre ord jag går efter. EMPATI, ÖDMJUKHET, FÖRSTÅELSE OCH FÖRLÅTELSE.

Och denna gamla goa låten kom upp på spotify idag! LOVE IT!


  2017 har redan börjat amazing bra och det känns så bra att lämna 2016 bakom sig.

Positiva tankar för oss framåt!

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!
 

 

Av anki martinsson - 19 februari 2017 09:31

När jag var yngra alltså på 80/90-talet så var min käraste ägodel min cykel. Den tog mig överallt! Jag och kompisar cyklade flera mil och vi stannade vid olika kiosker och fyllde på med pommes eller smågodis som kostade några öre styck. Godispåsarna var små och tiden för att kioskägaren skulle plocka till oss det vi pekade på fanns. Att dricka läsk fanns nästan bara på kalas och snabbmat var något exklusivt. Depresioner "fanns inte" då...såklart det fanns men man prata inte om det på samma sätt som nu.

Tjocktv, vhs och freestyle var det som gällde. Jag saknar den tiden ibland!

Jag saknar inte den osäkra tjejen jag var då inte en sekund. När jag tänker tillbaka hur jag var då blir jag lite ledsen i hjärtat. Allt var skrämmande och rädslan för att göra fel var stor. Jag var pinnsmal och ändå åt jag massa mat. Men även om osäkerheten var stor har jag alltid gått min egen väg. I alla lägen! Och det är jag så tacksam över idag. Flyttade hemifrån när jag var 15år och började jobba heltid inom ett tufft yrke. Min känslighet som jag uppskattar nu var inte lätt att hantera när man möter människor som slår sig fram med armbågarna och tar för sig utan varken empati, förståelse eller ödmjukhet.

Min känslighet är jag verkligen tacksam över idag för den gör mig till en stark person med massa lärdomar. Jag har valt att lära mig och tagit bitar av andra människors "personlighet". Och bestämt att så kommer jag aldrig bli.

Man kan utveckla sig själv till det bättre varje dag. Det finns ingen början det finns inget slut det finns bara just nu!

Och tankar för oss framåt, alltså positiva!

 

Ibland mår jag riktigt dåligt, tårarna rinner och jag känner mig värdelös. Det är helt normalt och det finns inga perfekta dagar. Men de flesta dagar jag upplever mår jag riktigt bra. För att komma dit och må bra utmanar jag mig själv.

Jag bestämmer kvällen innan var jag vill göra nästa dag. Helt utan press men gör jag det så kommer jag bli skit nöjd. Bara som att gå upp kl 0430 och styra bilen mot gymmet. Det var inte bara mina inre känslor som mådde bra hela min kropp mådde underbart hela dagen på jobb för den var uppvärmd och varit i rörelse.

Och det är min största anledning varför jag tränar. Bli stark för att klara mitt jobb och min vardag! När jag är pensionär vill jag vara starkare än jag är idag och ha en fungerande kropp. Jag tänker inte låta mitt jobb bryta ner min kropp och få massa slitage. No no no!!

 

Igår fick jag till två pass.

Åt min frukost och hjärnan börja fokusera på backintervaller med squats. Jaha så det var bara att sticka till bjärsgårdsbacken och göra det jag tänk! Fanns några tankar i hjärnan att jag inte borde göra något utan bara jäsa i fåtöljen. Men ikke

 

Det är inte så svårt att träna det svåra är att göra och våga!

 

 

Passet tog ca 25min men sen hade jag extremt mycket energi. Jag skojar inte!! Jag tvättade, städade, rensade avlopp, dansade lite, dammade och vek all tvätt. Fyllde på med bra käk sen ville jag åka till gymmet. Jag vill passa på när barnen är hos sin pappa.

Älskar när min kropp har orken för två pass.

Överkropp blev det eftersom benen jobbade på förmiddagen.

Armhävningar, kettlebells och fria vikter.

 

Känslan av att få upp 24kg ovanför huvudet......fantastisk!

 

I onsdags var jag åter igen i Ljungbyhed och träffade mina underbara seniorer. Jätte kul med nya ansikten. Men varje gång jag är där blir jag lika glad och varm i hjärtat.

Och imponerad! Svenne som är 84år köttade mountainclimders


 

 

(Och nu ska jag använda fula ord) Men vad FAN har du att skylla på??? Klarar mina seniorer att träna och gör det riktigt bra. Vad har du för bortförklaringar för att inte ta hand om din kropp och respektera den. Du har en kropp så respektera den! Och du har även en själ och den behandlar du fel när du tänker elaka tankar om dig själv!! Så sluta med det! DU ÄR VÄRD ALLT DU KAN FÅ.......Det är ditt liv och bara du som spelar huvudrollen!

 

Två låtar som jag diggar lite extra nu!

Den andra låten passar mig verkligen. Jag är inte ute efter att passa in jag är jag och ingen annan!

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!


Av anki martinsson - 13 februari 2017 20:10

Måndag kväll och man njuter av att man fastnat i fåtöljen och man har inga "måsten". Det hade jag givetvis planerat. Jag hade även planerat tre dagar i rad hur jag skulle lägga upp min träning och jag höll mig till planen.

Fredag benpass, lördag överkropp och söndag högintensivtpass! Igår var en riktigt "stanna-kvar-i soffan-dag" men jag tog mig i kragen och stack till gymmet. Även jag har höga krav på mig själv och tycker jag borde vara starkare. Men hallå här står jag med en kettlebell som väger 16kg på en arm och göra sneda utfall bakåt!! Såklart jag ska vara nöjd det är ju helt grymt.....för några år sedan kunde jag knappt inte pressa upp en 8kg kettlebell ovanför huvudet och nu tadaaaa står här och hänger med en kula

 

Idag har jag haft aktiv vila och det menas med att jag rört mig jätte mycket på jobb. Trappor, trappor som har blivit till många steg. Imorgon har jag en bilrunda och då hade jag tänkt på benpass innan jobb. Hoppas jag håller mig till planen och det betyder även att jag behöver planera denna dagen så sömnen blir riktigt bra.

Finns ingen återhämtning är det inte vidare bra att träna. Och just nu i vabruari så ska man göra allt man kan för att slippa snoriga näsor. Just nu är det viktigt att lyssna på kroppen och sakta ner på tempot och sen är man på G igen för att istället för att ligga nerbäddad i sängen.

 

Idag gjorde två saker mig extra gald. Den ena var en person som var arg för hen inte kunde träna. Vilket är så häftigt! Från att avsky träna till att  JAG VILL! Att jag kan hjälpa till och förändra någons tankar och vilja är ju enormt stort.

 

Det andra är att jag var på möte idag och troligtvis ( jag vågar inte säga med 100% men 99%) Så kör jag igång med inomhus pass igen. I en bra lokal med bra grejer, ljud och speglar!

Så håll ut i april kör vi igång med Ankis fredagsfys och sen när värmen kommer blir det massa olika utomhuspass andra dagar i veckan! YES!

 

Jag tänker mycket tillbaka till ja det räcker med ett halvår och jisses vad jag är förändrad. Märkte det så tydligt idag. Att detta är mitt liv och mina val. Jag förklarade mycket väl hur jag kommer lägga upp mina träningspass och det är så jag kommer köra. Jag vet att jag kan och jag vill och att jag vågar men nu skiter jag i om mig nån sågar!

Jag kommer aldrig go back there again. Så denna låten är till för mig själv att jag sorry och inte det känns tungt imellanåt att jag lät nån behandla mig så. Men jag kommer aldrig göra det igen. Och det känns så gött att ha en trygghet och tro på sig själv men givetvis med EMPATI, FÖRSTÅELSE OCH ÖDMJUKHET. Och tacksamhet för allt man går igenom som gör mig starkare!


 

Nu beger jag mig till bingen och mediterar!

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR

Presentation


Jag är ensamstående tvåbarnsmorsa som vågar satsa på mig själv. Jag har stor karaktär och jag bryr mig inte om jantelagen. Jag kör mitt race och hoppas andra blir inspirerade.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ funktionellkropp med Blogkeen
Följ funktionellkropp med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se