Senaste inläggen

Av anki martinsson - 9 februari 2017 17:25

Det är helt otroligt vad sociala medier, tv och poddar pressar ut tränings guru saker. Inte konstigt människor blir helt tokigt förvirrade. Rumpor, biceps och rutor på¨magen rullas fram med hjälp av en fingertoúch. Vi får så mycket information från höger och vänster. Löpsedlarna sprutar ut nya blad med hur vi ska må. Hur våra kroppar ska se ut och givetvis hur vi ska äta.

Vissa poddar jag lyssnat på hackar på andra som tror de vet något om träning. Alltså vuxna idiotförklarar andra som inte gått deras väg men ändå har fått sig ett namn genom tv m.m Kanske eller troligtvis har de mera "utbildade" människorna säkert rätt men att sitta och garva åt någon annans kost eller träning hmm ÄR DET OKEJ? Är det okej att trycka ner någon och samtidigt så lyssnar ungdomar på det. Är det inte bättre då eller blir det inte bättre radio....kallar man podd radio?? Blir det inte mera intressant att bjuda in den personen som man hånar så den får stå upp för sig själv och sen isåfall ge den personen mera fakta att såhär är det. Jag har iallafall lärt mig att han man kunskap och man vet att det är bra varför då inte hjälpa istället för att själpa?

 

Imellanåt är jag riktigt förvirrad och speciellt när det gäller kosten. Har varit på många olika seminarium om kost och jag är oftast den som är kvar och ställer de där jobbiga frågorna så personen som hållt föredraget aldrig får gå hem. Men jag suger åt mig allt och det jag lärt mig att alla säger olika. Men så är det ju för vi är alla olika och vi funkar olika.

Bara som att ha en fungerande mage. Jag har en jätte känslig mage så äter jag typ 5 blåbär så blir min mage förstoppad. Jag så känslig är den!! Medans någon annan kan tugga hur många som helst. Så varför skulle jag göra en smoothie på massa blåbär om jag vet att det blir kaos bara för någon med magrutor tycker det. Stanna upp och lär dig om din kropp och ta det lugnt!

Visst det kan vara jätte inspirerande att följa och kolla på någon som tränar på insta. Jag följer många för jag blir sjukt taggad. Men det betyder inte att jag är som dem jag äter inte som dem utan jag är jag!

 

Jag är också imponerad av de tjejer som bygger så otroligt mycket muskler och sen deffar för att kunna stå på en sen och visa upp sin kropp. Jag kommer aldrig hamna i den situationen men jag har förstått hur mycket jobb och självdiciplin det ligger bakom det. Det tar inte en månad eller två det tar flera år. Det är ett riktigt tufft jobb att bygga muskler och vi som kvinnor har det ännu tuffare. Men nu tycker jag det är så sorgligt, verkligen sorgligt att man låter det gå så långt att man dopar sig för att få kvicka fix. Ännu en gång ska man ha det man vill ha NU! Fatta hur jävla sjuka bieffekter det är.....FÖR VAD?

 

Tjejer som börjar träna på gym är oftast så rädda för att bli för stora alltså få massa stora muskler.

DET ÄR VÄLDIGT SVÅRT ATT FÅ MUSKLER! Det är en balans som man behöver hitta utifrån sig själv. Kost, träning och återhämtning! Stress förstör också mycket.....

Jag tycker det är jätte snyggt med tjejer med muskler. Förstår inte rädslan med att en stark fysik.

 

För mig har en starkare kropp förändrat så mycket i mitt liv. Vardagen med att släpa ica påsar uppför trappan blivit mycket lättare. Mindre ont av mitt monotoma jobb. Går alltid med sträckt kropp och bålen ger mig  styrka så jag har lättare för att stoppa en halkolycka på isfläck.

Och så då självkänslan med att bara gå förbi alla killar på gymmet och greppa skivstången och kötta på. Liksom whatever!

 

Snacka med en kille för några dagar sedan och han sa: Jag förstår mig inte på kvinnor alls!!

 

Då fick jag honom att fyllas med den där aha-känslan.......

 

Det jag sa kan många tjejer känna igen sig av men inte alla vi är ju givetvis olika där med.

Men även om vissa killar säger att kvinnor och män har samma förutsättningar för träning så tänk litta mera.

Om det är nån kille som läser detta så läs noga och dela gärna med er till era killkompsar!

 

Vi kvinnor har hormoner i kroppen!! Det har ni säkert hört innan. Vi kvinnor får höra vissa perioder i månaden: Åhh varför är du så sur har du mens eller?? Vilket får oss tjejer att bli ännu mera arga om vi nu är i det läget. Så sluta och säg så!

 

Några dagar innan mens går vi runt och mår normalt bra. Sen helt plötsligt sätter kroppen igång med att förbereda att slänga ut det där ägget  som inte blev en unge. Så helt plötsligt kan mattan dras undan för fötterna och man liksom faller ner i ett hål. Man kan lätt bli deppig och bli jätte ledsen. Det är för att det blir en sådan stor hormonförändring. Varje månad är det som man glömt av det och förstår inte varför man blev så ledsen. Det enda man vill i det läget är en kram eller bli ompysslad. Man vill inte höra att man är en bitch osv. Man vill ha en kram men bara en kram fatta det killar alltså alla kramar leder inte till sex. Sen efter några dagar med PMS kommer mensen och vissa får jätte ont i magen och vissa bara jaha det var mens nu igen så det var därför jag var deppig. Men håll ut killar för sen efter typ en vecka och lite till då ökar det massa hormoner och då är vi tjejer på G igen. Och det är där ni behöver hänga med att vi är inga kärringar vi har bara kroppar som är till för att bli gravida och vi har inte valt det!!. Så nä killar och tjejer har inte samma förutsättningar. Så nästa gång killar säger att de inte förstår sig på tjejer så kanske var lite intresserade och lyssna istället. TIPS FRÅN ANKI!

 

Idag har jag fixat massa hemma efter solsemestern och hoppade över träningen. Viktigare med att hitta tillbaka till vardagen och en bra återhämtning för vi kom hem så sent inatt.

Imorgon skall jag iallafall åka till gymmet för idag har jag börjat ladda med bra mat och jisses vad mätt jag blev!

 

Kroppen är uppbyggd av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler. Och helst ska varje mål innehålla det. Här väljer jag att fokusera på mycket gränsaker och mycket protein. Kolhydrater finns i broccolin, morötterna samt i spagetti. Jag väljer inte bort spagettin idag för jag ville ha den där smaken och konsistensen. Man behöver inte överösa tallriken med spagetti utan ta mindre. Livet handlar hela tiden om val och det gäller bara att göra bra val just för dig. INTE UTIFRÅN NÅGON ANNAN! Lyssna på dig själv och lev just nu!

 

Jag fick ett helt underbart samtal idag och troligtvis inom snar framtid kommer jag kötta på med nya inomhuspass. Ska bli så spännande att vara med om något nytt!! Och denna gången är det ingen som ska försöka sänka mig utan ser mig som något bra och inte något hot!

 

Allt är möjligt och tack KARMAbanken för du betalade ut till mig just idag  

 

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR! 

 

 

 

 

ANNONS
Av anki martinsson - 8 februari 2017 11:25

Sista minuterna innan man ska checka ut känns långsamma. Nu när man ska hem vill man ju vara hemma. Gärna direkt JUST NU!
Drar på sig stödstrumpor och jeansen hoppas jag går att knäppa. All inklusive bieffekt! Nä det funkar säkert men att hoppa i ett par shorts och bara gå ut känns betydligt lättare än långkalsonger och hela följetången. Men ändå längtar jag hem! Känslan när man jobbar och man fryser så nästan tårarna kommer men man vet att efter jobb kommer filten och de där tända stearinljusen värma min kalla kropp.
Det är ändå något helt underbart att få uppleva Sveriges olika årstider ( kommer nog inte känna så när jag kliver ut igenom Köpenhamns flygplatsdörrar inatt ) but i am blessed!
Mina två kids har verkligen visat sina unika personligheter på denna resan!

Anton fixar och hämtar "världens godaste hamburgare" ( jag kan nog sänka mina krav på smaksatt matlagning hemma) När Casper få för sig något så fixar han det. Igår var vi på badlandet och det fanns inga bord vid solstolarna. Efter att Inger gav sig ut på att leta upp en försvunnen Casper kom han plötsligt med ett bord. Han skulle ju bara ha ett bord!

Barnen köpte även uppblåsta saker men eftersom vi inte efterforskade ordentligt om vi fick ha dem i några pooler har de endast legat still på balkongen. Men hem ska de visst!!! Suck men tur Inger tog tag i problemet!!

Fick iallafall semesterns bästa garv den kvällen! Tack Inger denna veckan var den bästa på länge!

Vi hann även lyssna på Vi i femmans sista 5minuter igår när nätet lyckades fungera. Helt Amazing att Bofinken skolan vann! Jag är så glad och tacksam att jag har mina barn på den skolan! All personal är så grym! Speciellt fritidspersonalen ;)

Imorgon är det dags igen för att Kötta på gymmet! Längtar......tur jag inte tränar för att bli smal utan för göra min kropp stark!

För allt som står i Aftonbladet är väl rätt???!!! För man får väl också platt mage på 8veckor?

Blir sååå trött!

Mot Sverige!!


JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR

ANNONS
Av anki martinsson - 7 februari 2017 11:29

Sista dagen på semestern och de sista timmarna skall jag suga åt mig alla solstrålarna. Just när man är i värmen så är det så svårt att fatta att det är vinter hemma. Snö, slask och frusna fönsterrutor på bilen. Medans här är det bara äta, vila, sola och bada. Men även om jag helt klart njuter så älskar jag verkligen mitt hem. Min lägenhet, min säng och givetvis mina vänner. Och ett välfungerande wi-fi....och givetvis min proteingröt nääää jag längtar faktiskt efter en stor kopp zoegaskaffe som inte smakar klor! Det är verkligen en väckarklocka att vara tacksam över det man har och inte hela tiden gräma sig över det man inte har.
Jag är inte en person som vill ha mycket i vanliga fall heller. Men just känslan av att tacksamheten är ännu större gör att man lever varje minut!
Jag längtar hem till detta gäng även om jag blivit uppdaterad att de klarar sig ;) och det även fyllts på med två nya deltagare!

Även hunnit några pass och såklart fick jag till burpees på stranden!

2017 kommer bli ett toppen år och jag är super TAGGAD!! Nya pass inplanerade alltså häftiga utepass.
Men nu ska jag bläddra i en bok och låta solen värma min kropp några timmar till innan vintern åter igen är tillbaka!

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

Av anki martinsson - 5 februari 2017 21:24

Idag har vi haft vilodag DELUX! Har nog aldrig i hela mitt liv legat så still som jag gjort idag. Har alltid innan fått panik av att ligga längre än 10minuter i strålande solsken. Men jag har lyckats väldigt bra! Imponerad av mig själv och brännan kanske inte blir grisrosa eller den vanliga bonnabrännan.

Även lyckats läst klart en bok och verkligen stängt ute allt. Andas och är lugn. Känner absolut inget behov att snacka med andra människor utan jag är i min bubbla med barnen och Inger. Men så skulle jag gå till baren och hämta glass och då sa bartendern som jag inte alls är intresserad av. Att jag måste ge honom ett leende för att få glass. Såklart gav jag honom ett leende men sen blev jag litta arg. Jag som alltid ler annars och pratar och är glad och så när jag bara ville vara i min bubbla och resten kunde Fuck-off då kändes det nästan som jag var en surkärring! Nä imorgon kan han behålla sin glass.....;)
Igår tränade jag och idag har jag helt underbar träningsvärk på baksida lår!

Utfallsteg framåt, sidan, bakåt, sidanbakåt....
Och vad den heter till vänster om bilden har jag glömt men greppar riktigt bra på baksidan av lår. Och givetvis plankan med ryggrodd CORE!!! Alltid core!
Planerar både kost och träning i huvudet och ser verkligen framemot ett bra träningsår!

Tänk att bara några timmar i ett flygplan kan förändra livet. Sol, värme och insmord kropp så nagelbanden får nytt liv. D-vitamin sprutas in i kroppen! Man känner att man har massa energi och allt man ska fixa när man väl är hemma igen kommer man lösa utan problem. Jag vet att så inte är fallet. Vardagen med alla "måsten" börjar strax om några dagar. Hur ska man behålla lugnet och behålla energin? Balansen som är så viktig för att hålla borta den där elaka väggen.

Hörde att det snöa i Skåne idag!
Gäller att njuta av varje minut varje sekund och hoppas man kan få på sig sina arbetsbyxor efter denna semester......ALL INKLUSIVE!!
Men just nu så solar vi lite till och imorgon blir det ett köttar pass.
Och några produktiva saker för saker som kommer hända i vår! :)
Nu sömn sen SOL SOL SOL!

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR

Av anki martinsson - 3 februari 2017 20:02

Vi hade bestämt stranden idag men eftersom barnen hade fått några små ynka skavsår och salta vattnet gjorde så gnället kom satsade vi all våran energi på poolhäng!
Efter lunch försvann solen bakom molnen och det kändes som en svensk högsommardag alltså kallt. Barnen var trötta på att bada och stack till rummet för att spela på sina matriella saker. Inger läste sin bok vid poolen och jag som vanligt inte kan ligga still stack åter igen till gymmet.
Värmde upp med 100 armhävningar. Börja på tå sen ner till knä.....armarna skrek! Mumma!!
Stärkte ryggen och gjorde latsdrag i maskin. Släppte den isolerade maskinen och satte mig på golvet med en vikt och gjorde 100russian twist. Finns två mattor i detta gym och det ser ut som de är upphandlade på IKEA. Vanliga mattor som brukar ha i vardagsrum......litta märkligt!
Sen köttade jag vidare med flera olika magövningar.

Jag har hört att det är viktigt med kolhydrater efter träning så jag skyndade mig tillbaka för att inta solstolen

Inger påpekade att det fanns mycket kalorier i ÖL....vilken tur att jag inte räknar kalorier. För jag orkar inte räkna så långt....en öl plus en öl plus ett glas rött. Nä nu har jag ju semester och typ mitt egna träningsresa!
Barnen sköter sig med bravur och de äter mat innan efter efterrätten fyller deras mage!

Hur gör man med dricks till städtanterna? Tänkte detta var mera värt.....liksom postnordpenna det är unikt det!

Nähä nu är det dags för lite lördagsgodis....det är väl lördag varje dag nu eller?!

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

Av anki martinsson - 3 februari 2017 12:25

Gårdagen började med att barnen skulle känna på havet med tårna. Men jag visste inte att min minsta påg har en liten jävul inuti sig. Han är precis överallt, hursomhelst och har energi till tusen.
Jag stod och småsnacka med Inger lite längre upp på stranden. Vände bort blicken och just i det ögonblicket kände Casper på temperaturen med hela kroppen.

WILD AND CRAZY!! Hoppas hans energi alltid kommer stanna kvar även i vuxen ålder. De andra pågarna fixar allt utan problem. Vattenrutschkanor och hämta snacks i baren är inga problem.
Vi var lagom slut igår kväll efter allt vi gjort. Sola, äta och bada......äsch de andra badar jag utnyttjar solstolen till Max!

Vi var tvungna att testa gymmet....hmmm man gör det bästa av det som finns. Men riktigt skönt att köttat innan frukost

Jag är så peppad för ett riktigt bra träningsår. Ska fixa både små och stora mål. Det ska vara mål om träning, kost, vila, meditation m.m Kommer även ha långsiktiga mål som håller på i ca2år. Det finns inga snabba mål för mig. Det får ta sin tid att bygga muskler och få bra välmående!
Fast nu blir det bok och ANDAS!

Gör det några timmar nu ;).....usch vad jobbigt!

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR

Av anki martinsson - 1 februari 2017 21:17

Klockan ringde precis som vilken vanlig arbetsdag kl05 fast jag hade vaknat flera gånger för att försäkra mig att jag inte försovit mig.
Så ikke mycket sömn inatt men såklart så sover man ju på flygplanet.....eller inte!! Glömde räkna in att jag hade två barn med.
Iallafall så flöt allt på och vid incheckningen ropades det ut info på danska. Casper stod stilla och ett stort frågetecken speglades i hans ögon och sen sa han: Varför pratar de kinesiska?? Jo men visst danska låter ungefär som kinesiska....han får nog gå kvar i skolan några år till. Och vi började dagen med ett stort garv jag och Inger.
Kom igenom säkerhetskontrollen och sen skulle vi till gate C30. Eller nä det var A30.....Från ena sidan till andra bara för att få ihop dagens steg. Tror mera att det var payback för jag råkade lura Inger förra sommaren att alla orangaleder leder tillbaka där man börja. Blev ju bara 16km fel den gången.....tror det är jämt nu! :)

Sen stegade vi in i flygplanet och en manlig flygvärdinna ( heter det samma kille/tjej ) han välkomna oss och bjöd på choklad och givetvis prata danska. Och Casper svara Thank you så fint på engelska och flygvärdinnan börja asgarva.
Sen började frågorna hagla, när är vi framme......;( så nä ingen sömn.
Sen kom lunchen in och jaaa broccoli, kyckling och ris. YES en av mina 600muskler fick käk idag. Liten pytteliten portion men tur kunde Inger mata mig med nötter när vi sen satt i bussen!
Vi hade inräkning och alla var fastspända!

Vi satt och pratade i bussen om naturen, miljön och djuren på ön. Vi kom fram till att vi inte såg några men när vi kom fram till en golfbana skrek Casper: Titta vilda människor!!
Som sagt han får nog stanna kvar i skolan läääänge! Men garv förlänger livet och vi har garvat men också tappat tålamodet lika många gånger idag. Åka utomlands med barn är en ny erfarenhet och utan Inger hade jag inte haft någon hårförlängning kvar på skallen.

Nu har vi kommit till ro och efter buffén sitter vi på balkongen och äntligen andas!

Buffén var helt ok och jag fyllde tallriken med godheter

Inom postnord har vi väldigt tydliga regler och vi får inte låta någon post sticka ut. Men här verkar allt vara lugnare

[Bild]

Hittat en redig goding! Ska se om det är något sting i honom....påbörjar raggningsförsök

[Bild]

Kommer nog bli en bra vecka!

[Bild]

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR

Av anki martinsson - 31 januari 2017 21:52

Efter jag dumpat av kidsen på skolan och beklagat mig för fritidspedagogerna att jag snart kommer möta solen   körde jag mot mitt nya gym.

Satte mig på roddmaskinen och började dra i gång hela kroppen. Sken upp på alla sätt och vis!! Det var nog den bästa roddmaskin jag någonsin suttit på. Äntligen bra grejer! Kedjan var perfekt inställd och batteriet i displayen var nog nyligen bytt för den lyste upp hela rummet.

Efter en km på den maskinen hittade jag en pinne och värmde upp kroppen med rörelseövningar. Ingen mjuk kroppp inte  och jag har varit riktigt trött några dagar så det var bara att starta lugnt. Och det gör jag med att gå loss på massa olika övningar. Eleikostången åkte fram och vikterna flög på. Marklyft, frivändningar, kettlebellswing m.m


 

Och det jag alltid fokuserar på är CORE!

Var så underbart att träna utan att behöva tänka på klockan utan lugn och ro. Telefonen ringde och det var "syster" petra. Och i bakgrunden av gymmet spelades denna låt.....lite annorlunda för gymmusik. Men iallafall det blev några sångrader i telefonen och sen har den hängt med mig i skallen hela dagen. Den är så sann ....... känner du mig inte nu då kommer du aldrig känna mig!

 


  Såklart det blev en selfie framför vikterna!

 

Kommer bli riktigt bra detta! Här ska byggas!

 

Jaha då var det dags att möta beach 2017 imorgon. Jippi blek kropp och bikini....Förhoppningsvis får jag lite solbränna för jag hade tänkt att denna semestern verkligen ska vara semester och inget annat. Träningskläder är nerpackat för det finns gym på hotellet! Men ingen stress. Äta, äta och vila!

En som inte vill att jag åker är denna gosiga hårboll......eller när han får välja

 

Djur har så lätt för att ge kärlek.....De kräver inte så mycket tillbaka. Mr snurris behöver bara mat typ så är han nöjd.

Denna är också en gammal goding   


  Återkommer med obehagliga bilder från solen imorgon!

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR

 

 

Presentation


Jag är ensamstående tvåbarnsmorsa som vågar satsa på mig själv. Jag har stor karaktär och jag bryr mig inte om jantelagen. Jag kör mitt race och hoppas andra blir inspirerade.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ funktionellkropp med Blogkeen
Följ funktionellkropp med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se