Direktlänk till inlägg 28 januari 2018

Det finns mönster på min kropp och det är min resa!

Av anki martinsson - 28 januari 2018 08:22

Jag befinner mig i Klippans badhus med mina pågar en fredag efter jobb. 

Det är inte ett ställe jag alls gillar!! Men jag ska inte vara den föräldern som sitter på en stol medans barnen badar. Denna gång ska jag befinna mig i poolen med en bikini på kroppen. 

Helt ärligt detta är inget jag gillar. Mina barn är så stora nu så jag kan byta om själv i mitt omklädningsrum. Bara det är ju himmelriket! Tackochlov!

Som man slet när barnen var mindre, babysim och sen vidare till simskola. Här snackar vi  ångestpåslag att bara få in barnet i duschen utan att bli blöt själv. Räckte gott och väl att svetten rann i panik för man trodde hela tiden barnet skulle ramla och skada sig mot det hårda golvet. Ena gången vägrade de vara med på simskolan och nästa sprang de ut. På, av, på och av.....   

Nä nu är det betydligt lättare och de kan simma  

Jag är helt säker på att när jag går ner i den mindre poolen. Att den SKA vara varm!!  Men fy fan .....vilken chock! Jag hade glömt att min kropp är van vid mitt badkar. Mitt badkar ångar och lätt kokar när jag badar. Så när jag steg ner i poolen fick jag en liten lättare chock och letade nervöst efter den där stora klockan på väggen. Ånej jag ska vara i den här isvaken i minst 45minuter till.

 

Gick igenom i huvudet om jag hade uppdaterat mina önskelmål på vita arkivet för jag trodde detta var det sista jag skulle uppleva. Barnen plaskade rundor och andra barn hoppade kanonkulan. Jag såg de andra föräldrarna som satt på stolarna med sina mobiler. Kändes som de garva lite inombords och tänkte hahahaha om hon bara vetat det vi vet!! 

 

Jag backade långsamt ifrån barnen mot trappan och sen upptäckte jag den lilla barnpoolen. Där i fanns poolvatten med högre temp. Jag satte mig i den och kände att mitt liv återvände sakta och säkert. Där satt jag och tryckte ner min kropp samtidigt som jag kollade på min yta. 

Kollade på mina lår som har dessa bristningar ifrån två graviditeter. Och jag blev helt plötsligt jätte stolt! I den där kalla frusna poolen hopppar mina två söner omkring. Jag sitter här i en varm pool och kollar på mina ben. För mig är det ofattbart att min kropp och jag då har lyckats tillverka dem. Det är ju det häftigaste som finns och jag har ärr som visar hur cool jag är. 

Jag behöver inte skaffa någon tatuering eller piercing. Jag är märkt för resten av mitt liv och jag vill inte se annorlunda ut. 

Där behöver vi KVINNOR förändra tänket och inse hur jäkla snygga vi är. Varje kropp har en historia! Nä risken att vi ser ut som vi gjorde när vi var 20 är inte så stor när man är 37. Vissa går upp när de är gravida och får slita som fan för att hitta en vikt efter ett tag de mår bra av. Det är deras resa! Och andra kvinnor vill inte nå "smalhetsvikten" och det är helt okej det också. För vi är inte barbidockor!! Vi är människor med EN unik kropp. 

Fredagen 26 januari var ett stort steg för mig med en kropp som endast bar en bikini. Jag var stolt och hade bara bra tankar om mig själv! 

Jag satt kvar i barnpoolen och kollade mig runt i lokalen. Fanns flera pappor där som vandrade rundor med sin pondusmagar. Det verkar som män inte alls har den hetsen som vi kvinnor har att vi ska genast vara barbidockor efter en förlossning. De går rundor med stolthet och visar upp sina kroppar. Och det är helt rätt! För vi är alla olika och alla har rätt att vara det! Mönstret behöver brytas och könens olikheter behöver suddas ut lite. Ta plats, bre ut dig och visa upp ditt mönster du har på din kropp......det är ju din resa av utmaningar du haft i livet! Var stolt!

 

Jag kan förstå att män har en liten hårdare attityd än kvinnor har. Men det är inte så svårt att fatta varför. Hur många gånger har inte vi kvinnor sagt "om män hade varit gravida hade mänskligheten varit utdöda för längesedan" "Män hade aldrig klarat av en förlossning" "manlig förkylning"

Nu är mäns kroppar inte skapta för att tillverka barn. De har endast hjälpt till med sin pinne för tillverkningen. Men utan deras hjälp hade mänskligheten inte funnits. De kan aldrig bevisa om de skulle klara av en graviditet eller inte. Så vi kvinnor har inte mycket bättre attityd än män i vissa fall. Även där är ett mönster som vi gemensamt behöver uppmärksamma och bryta. 

Vi kommer aldrig veta om män klarar en förlossning bättre än kvinnor för det kommer aldrig hända! Så varför trycka ner ett annat kön?!?! Se istället varandras bra egenskaper och bygg något bra av det! 

 

När #metoo uppmärksammades började jag inse vad som är okej och inte okej. 

Ibland ringer min telefon och då är det en manlig person som ringer och har en rutten attityd. Kommentarer som "sitter du på din postcykel och gnider med din f____a" "har du inte hittat någon kille än så du får dig ett skott i råttan" 

Jag har skrattat lite åt det och bara låtit det vara. Men det är slut på det nu!! Han ska inte förstöra för andra män. Hans attityd får inte förvränga och göra så att jag tror att alla män är så. Det är endast han som har problem. Men det är väldigt lätt för mig att tro att varje män har den attityden. Det är lätt att dra alla över samma kam. 

Visst kan många tycka att #metoo är för mycket men det har fått mig att inse att de där killarna som är bra blir fler och fler. För jag vågar säga emot dem som har fel inställning mot kvinnor. 

 

 

 

Bästa människorna ger dig minnen!

Jag är så tacksam för att jag skaffade mig en ny bärbardator.

Att man har en gammal killkompis som jobbar på Elgiganten gör mitt liv så mycket bättre. Hans hjälp är jag så tacksam för!

Och varje gång jag startar min dator så fylls jag av glädje och tacksamhet. Att en annan kille har gjort mitt företags logotyp!

  Så vackert och han gjorde det utan jag visste om det. En person har tagit av sin tid för göra något jätte stort för mig! Något som är så viktigt och betyder så mycket för mig! Har sagt det innan men så viktigt att inte ta något eller någon för given. 

Jag får så mycket information och hjälp av flera kvinnor. Nya saker som jag ska lära mig och skall göras rätt. Och utan dem hade jag inte suttit med dessa pärmar just nu!

 

Alla goda ting är tre! Detta är bara början på något riktigt stort.....och det är inte bara jag utan det är så många bakom, brevid och före mig! Utan er hade min dröm inte funnits!

 

När du undrar varför någon försvunnit ur ditt liv kanske du behöver tänka efter extra en gång!

Var rädd om de personerna som finns för dig och hjälper dig. För vägen att nå sina mål ensam är fruktansvärt tung!

 

För att förändra behöver man våga se hur man är som människa själv. 

Om du ex. river ner hela ditt badrum och sen ringer elektriken och förväntar dig att han ska stå där 30sekunder senare.....har du helt missat att så fungerar inte livet!! Att du förväntar dig att det bara är du som är prio ett. Då blir du väldigt ensam!! 

Ha förståelsen att vi alla har olika liv och olika förutsättningar. Och på något vis ska vi alla fungera ihop i samhället. 

Vi ska vara olika och ha olika mål, visioner och drömmar! Det är så ett samhälle går framåt och utvecklas. Följ med på andras resor och lär dig så du kan hitta din väg. Avundsfrisk istället för avundsjuk!

Skriv inte saker som får andra att våndas bara för du vill må bättre en liten stund! 

Allt du gör får du tillbaka....tänk till en gång extra!

 

Igår var jag på gymmet och jag går emot mönstret där också. Jag tar plats! När jag går in i lokalen använder jag mig av killars pondus. Jag har tagit den egenskapen och traskar på i livet. Jag ser på människor och försöker lee innan de vänder bort blicken. Mötte tre tjejer och de visade en rädsla genom att sjunka ihop framför mig. NEJ!! Jag vill inte att min självkänsla ska få andra att bli rädda eller känna sig mindre värda. Inte alls så!! ALLA ÄR LIKA VÄRDA! Jag vågar bara använda bägge könens bra egenskaper och visa att jag kan. 

 

JAG KAN JAG VILL JAG VÅGAR!

 

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anki martinsson - 21 mars 2018 20:10

Nu är bloggen flyttad!Hoppas du hittar dit!www.funktionellkropp.blogg.se ...

Av anki martinsson - 20 mars 2018 06:30

Finns massa olika sätt man kan äta sin kost på. Typ var tredje timme, periodisk fasta eller knappt inte alls. Jag är ju en sådan som gillar rutiner och gillar att äta. Därför har min kropp blivit van vid att äta    FRUKOST MELLANMÅL LUNCH ...

Av anki martinsson - 19 mars 2018 06:30

Nu är det måndag igen och helgen är över. Inget ovanligt för vi människor har byggt upp livet med hjälp av dagar och tid.  Majoriteten av människor jobbar måndag till fredag och är ledig på helgen. Inte alla men många följer detta schemat. Söndagar...

Av anki martinsson - 18 mars 2018 17:23Söndagar känns som en bra dag att fixa inför veckan som kommer. Så matlådor är prioett iallafall för mig som gillar att veta vad jag äter och få med allt som min kropp behöver!   Idag har jag gjort något som jag inte verkar tröttna på och är väld...

Av anki martinsson - 16 mars 2018 19:32

Ibland sluter jag ögonen och drömmer mig tillbaka när livet var lite lättare ur ett barns perspektiv.  Mamma stod vid  spisen i sitt gula förkläde med svarta prickar på. I grytan låg en älgstek som skulle bli dagens lunch samt massa potatis och bru...

Presentation


Jag är ensamstående tvåbarnsmorsa som vågar satsa på mig själv. Jag har stor karaktär och jag bryr mig inte om jantelagen. Jag kör mitt race och hoppas andra blir inspirerade.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ funktionellkropp med Blogkeen
Följ funktionellkropp med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se