Alla inlägg under november 2013

Av anki martinsson - 17 november 2013 19:22

Idag var kroppen med mig. Körde en tungt pass direkt efter frukosten hade tagits upp av kroppen.

Jag var så flitig, tog fram min kamera. Inte iphonen som jag brukar använda mig av. Tänkte det måste bli bättre med en riktigt kamera.

Det är smartast att kolla upp om alla sladdar som man ska sammankoppla med datorn finns kvar. Det gjorde det förståss inte. Men efter ett litet dektetiv arbete kunde jag äntligen överföra. Men under tiden så gick något fel och det lyste error i kamerans touch skärm. Allt försvann. SUCK!! Tänkte det var ju ändå skumt så gammal är ju inte kameran. Ojdå bara 6år.

Nä det får bli min lovely iphone i framtiden.

Men iallafall jag träna riktigt bra. Supernöjd. Kan bara bli bättre.


Var i parken och lekte med barnen. Sen blev det klart fika.    

Jag är lite svag för pepparkakor. Men det sägs ju att man blir envis om man äter för många. Det vill jag ju bli ENVIS!! Så jag käkar på.


Det är ju lugnt när man kör 5:2 dieten


Snurrar 5 varv käkar 2 pepparkakor


Nä dieter är inget för mig. Kanske turkiet dieten: ät ät och ät.

Jag äter massa mat. Det kan mina arbetskollegor intyga som ofta ser mig knapra på ett mellanmål. Alla är vi olika men jag äter när jag är hungrig det vill säga ungefär var tredje timme. Och får jag inte mat så blir jag ganska otrevlig.


Kolla in denna resan!! Bara att boka finns ingen bättre resa!! Fanns ju inte så många singel killar tyvärr.......och jag var förkyld halva resan och det berodde inte ens på hångel. TYpiskt!


  
ANNONS
Av anki martinsson - 16 november 2013 14:58

Idag är det vilodag. Så booooring!!!

Jo min kropp är jätte trött. Men min hjärna vill bara köra på. När man väl kommit in i rätt tänk och fattat hur man ska träna då vill man bara köra. Och fylla på kroppen med endorfiner är väldigt behagligt.

Men om man stressar kroppen blir det bara pannkaka. Tanken är att jag ska köra styrka imorgon med vikter. Öka öka och öka. Men är inte kroppen med på det så tar jag det lugnt imorgon med.


Jag har massa mål jag vill nå. Ett är att klara massa armhävningar vid ett speciellt datum. Ett annat kan vara utstakat nästa sommar. Jag ser nya saker varje dag jag skulle vilja kunna.

Som på skolan där min 6-åring går där har lekplatsen gjorts om.

Kolla vilken underbar bild. Vem skulle inte vilja klara av att klättra där, fram och tillbaka.

 


Har börjat träna lite lätt inför gladiatorerna! Klarade nästan hela väggen. Nästa gång så!!!  

 

Ett annat sak vill klara av är SKIKE.

Jag är sveriges nä världens sämsta människa att åka inlines. Spänner mig som en fiolsträng och är grymt rädd. Det kan 4 peersoner intyga som mötte mig inom ett avstånd på 600meter. Deras kommentarer var inte speciellt snälla fast ärliga. Men det vill jag övervinna alltså att jag hatar inlines. Jag har ett par skike. En blandning mellan inlines och rullskidor. Fast dessa kan man åka på grusvägar och det finns broms.

Till sommaren när det är bättre väder och min core/bål kommervara extremt väl-tränad. Och balansen kommer vara skitgrym. Då ska jag lära mig åka skike. Fast det blir inköp av hjälm,skydd och en stor kudde för arslet först.


Har gjort nyttigt the helt själv. Oj det var svårt. Köpte ingefära,skala och hacka sen ner i thefilter. Varmt vatten på och sen bara att dricka. Supergott!! Bra för kroppen och för själen har jag lite godis.

Trevlig lördag!!  


ANNONS
Av anki martinsson - 15 november 2013 20:05

För att göra jobbet lite roligare och annorlunda måste man tänka till. Idag "glömde" jag batteriet till elcyklen.Så jag fick använda en vanlig trampcykel. Jag ville få motion på jobbet så var det klart för dagen.

Jag startade edmonodo appen. Ville se hur mycket jag cykla i den lilla hålan ljungbyhed. Vid varje trappuppgång eller om jag var för långsam vid en postlåda då blev det pausläge i edmondo. Så alla trappor jag springer i registreras inte. Det finns inte en hiss i ljungbyhed så där går inte att fuska. Gäller att trycka ifrån med stora sätesmusklen vid varje trappsteg. Märker snabbt att cykelmusklerna blivit väldigt bekväma med elcyklen.

Men sammanlagt cykla jag 1,1 mil. Det finns faktiskt backar där med så det blir bra puls imellanåt. Ska fixa batteriet till pulsklockan. Kan bli intressant och se vilken puls man får emellanåt.


Så dagens motion klarade jag av på jobb. Lyxigt eller hur? att få betalt för att röra på sig.  


Sen blev det fika med några kompisar. Och lite genomgång med dörrtrapets och min älskling CORESTICK!!

 

Barn gör inte som vi säger de gör som vi gör.

 

Om några minuter drar fotbollen igång. Jag och barnen har bunkrat upp oss i soffan med täcke och kuddar.

Undrar vem som somnar först!

HEJA SVERIGE!!

Av anki martinsson - 14 november 2013 20:28

Idag blev det träning innan jobb. Börja jobba 11 så tid fanns det gott om. Gäller bara att planera in hur och när.

Har en bra dvd om funktionell träning. Så idag har jag tränat kroppens grundläggande funktioner:

STABILITET

BALANS

RÖRLIGHET

STYRKA.


Jag måste köpa lite nya grejer. Som mer vikter och en step bräda. Det är väl vad jag saknar i mitt "lilla" gym. Är det nån som har en stepbräda gömd i en garderob eller nånstans så hör av er jag är intresserad. Ja om det är nån som är jätte rik får ni gärna skicka en till mig osså   


Körde mopedrunda på jobb idag. Det är skitkul den toppar 30km/h. Fast på vintern är det mindre kul väldigt kallt. Märkte det idag när jag körde in från rundan att det blev lite kallt.

Jo men vad gör man då??!!?? Jo man lägger sig ner och gör 13 armhävningar blir man snabbt varm. Jo jag har ökat på med 2 st till. Så grym jag är!!!


Ofta tänker man att gjorde man det inte när man var ung så är det försent.

Att det kan aldrig jag klara. Det är omöjligt.

Jag fokuserar på att träna funktionellt för att jag vill kunna använda min kropp till massa olika saker. Jag märker skillnad varje dag. Hjärnan och resten av kroppen sammarbetar bättre. Och varje gång jag klarar något nytt så växer jag otroligt mycket. Och den mentala styrkan blir bättre och bättre. Så nä nu lever vi i nutid och förändrar det man kan. Inget är omöjligt! Tar bara olika lång tid.


Finns en serie jag tycker är skit cool. Och här snackar vi funktionell kropp.

Vilken prestation att klara av alla moment i den tävlingen.En helt annan grej.....Jag väger mig aldrig eller vägde mig sist jag gjorde kalipermätning. Men annars tycker jag det är en korkad grej. Jo är ju jätte bra om man är överviktig och för hälsan måste gå ner i vikt då är det tryggt att ha något som man ser skillnaden med.

Men innan jag börja träna och då menar jag riktigt träna inte motionera då vägde jag mycket mindre. Gillar denna bild den säger allt!

 

Samma vikt!


Av anki martinsson - 13 november 2013 22:31

Idag sprack min plan. Tanken var att dagens motion skulle göras innan jobb. Powerwalk.

Men efter ett tag på jobb så tyckte mina arbetskollegor att det var alldeles för lugnt och tyst.

Det var något fel!!

Jo jag blev väckt 0705 av lagledaren på jobb som ringde och fråga var jag blev av.

Typiskt min kropp brukar alltid vakna kl 05. Iallafall på helgerna. Så min motion uteblev just då.

Hela dagen var fullspäckad med aktiviteter fika med en mamma och sen vidare på kalas.Jag behöver verkligen röra på mig idag. För jag har suttit i en bil i ca 5 timmar och kört 14mil på landet. Inte vidare bra för kroppen.

Hade en tungt paket på ca 35kg. Tur man tränar. Böj på benen, spänn bålen och andas in LYFT! Jag ska inte gå sönder på jobb!!


Så jo jag hade en backup-plan. Barnen somna vid 2100. Det var bara att byta om och köra.

 

Det blev Gympa for fun. Så dagens motion är avklarad.

Jag hamna inte framför tv:n och gav upp. Jag gjorde det jag hade planerat och är skitnöjd. Men det är inte så svårt när det är så kul!!


Av anki martinsson - 12 november 2013 21:13

Det är tredje gången jag tränar på gym inom en 2års period.

Första gången var jag iväg med en kompis och mina muskler var då i ide. Fanns helt enkelt inte.

Kunde inte rubba 20kg skivstång. Klen skit helt enkelt.


Andra gången var i oktober i år då jag hade en hel pt-timme.


Och tredje gången var idag. 30kg Körde jag på skivstången. Vilken skillnad!! Att lägga sig ner och trycka upp 20kg och man märker med en gång att jag måste lägga på vikter för att känna något. Helt klart bevis på att jag klarar att träna hemma.


Träna ihop med en annan brevbärare idag och vi testa olika övningar med vridmoment.

 

Jag hittade pilatesboll, som tur var. Körde lite magövningar brevid alla hunkarna.

 

Testade att göra armhävningar. Klara 11st idag. De två sista var inte snygga men men jag öka och det är viktigast.

Lite roliga övningar när man får hjälp.


 

Sen blev det intervaller på crosstrainern. Jobba 40 vila 20.


Jag kan säga så här om gym:


Kul att träna med en kompis och det är plus.

Men näää jag kommer hålla mig till mitt underbara hemmagym.

Det är tradigt att vänta på maskiner.

Och att inte alla vet vad en deo är, är lite jobbigt för min luktkänsliga näsa.

Och att jag inte får ta med min corestick säger väl allt.
Av anki martinsson - 11 november 2013 17:34

Idag var det motion på schemat. Kl 0700 var jag ute på en powerwalk. Ca 5km blev det. Min akileshäl är att jogga. Tycker bättre om att gå riktigt riktigt fort. Headsetet inpluggad i öronen och bara mata på.

Tyvärr är skåne lite platt så när en backe väl kommer så blir man lite extra glad när hjärtat får jobba lite mer.


Efter alla mina planerade ärenden var det dags att lägga sig på massagebänken.   Handdukarna blir ofta ihop skrynklade eftersom jag har en massör som gillar att plåga mig och jag vrider och vänder på mig. Nä jag är väl bara lite klen men det är inte så skönt när benen dras ut flera centimeter mer än vad de är.

Efter det stack jag till badhuset för att simma några längder. Men vattnet var så j-la kallt. Så jag gjorde ett bättre val och satte mig i ångbastun och det gjorde gott för musklerna.


Imorgon ska jag besöka ett gym. Det ska bli tuff temporär muskeltrötthet.

Har lite jobbig hals just nu så får väl knapra på lite ingefära. En smart kille sa att det var nyttigt så får väl testa det.


Har du 7 minuter över i ditt liv så lyssna på denna låt!Av anki martinsson - 10 november 2013 12:28

Det finns ett stort samhällsproblem. Jag har upplevt det och andra människor upplever det varje dag. Varje dag fylls vi av hur vi ska se ut och hur vi ska gå till väga att komma dit. Vi ska helst vara supersmala med skitplatt mage och solbränna som glänser och kritvittt leende. Vi har helt och hållet glömt vad kroppen är till för. Bara ytan är viktigast.

Jag har varit gravid 2 gånger och kroppen blir helt förändrar efter det. Bristningar. åderbrock, celluliter och höfter som inte vill komma tillbaka i samma läge. Så de jeansen man hade innan man var gravid och som ligger längst in i garderoben släng/skänk dem. De kommer aldrig på igen. Så är det bara. Finns nya i affären.


Vi är otroligt bra på att ge oss själva elak kritik. Om man går förbi en spegel så ser man det ingen annan ser, men man tror att alla ser det.

Varför är det så otroligt viktig att " se bra ut "?

Missuppfatta mig inte nu. Jag vill se fräsch ut. Sminka mig, fixa naglar/ hår. Kanske duscha ibland och lukta gott. Vill ju inte skrämma bort medmänniskor.


Innan var jag så fokuserad på att gå ner i fettprocent. Skaffade PT som jag hade kontakt med på nätet. Varje dag skulle kosten och träning uppdateras. Åt man något "fel" så fick man ångest. Varje fredag skulle vågen och måttbandet fram. En vecka hade jag gått upp 1 kg. Jaha då blev det en lång utredning angående varför.

Hade jag mens på gång. Hade jag fuskat med maten m.m

Jag kan säga att den mentala biten blev satt åt sidan. Stress stress och åter stress. Misslyckande och negativa tankar. Jag mådde skit.


Jag gick igenom lite jobbiga saker i mitt liv. Som vi alla gör.

Min bästa vän rekommendera mig att åka på träningsresa.

Första tanken: Jag! Själv! Men hur? Men jag kan inte lämna mina barn och slösa pengar på mig själv. Det får man ju inte!!!


Vet ni vad jo det får man. DET ÄR BARA DU SOM KAN SPELA HUVUDROLLEN I DITT LIV!


Resan bokades med ett musklick och mitt liv förändrades totalt.

Åkte med ett företag som heter aerobicweekends.

Första kontakten med dem var ett samtal en vecka innan avresa. Där de ringde och fråga om allt kändes bra och om jag hade några frågor. Visst hade jag frågor men just då blev jag så paff att bara någon ringde lilla mig och kolla läget.


Dagen kom då jag skulle åka iväg. 3Dec 2012 mot Playitas Furteventura.

Känslan av att sätta sig i en flygplansstol och få mat serverad och boken som man planerat att läsa ligger i knät och väntas på att få öppnas. Det är obeskrivligt!

Du vet inte vad som kommer hända, du vet inte vem du kommer träffa, du är bara helt fylld av nyfikenhet.


Sen när man väl kommer ut från flygplanet och möts av värmen, den känslan är obeskrivlig.

Känns verkligen som man är i en egen bubbla men det beror nog mest på locket i öronen. Tryckutjämning Tryckutjämning nähä jag är väl döv några timmar till.


Sätter sig på bussen och kommer fram till hotellet och checkar in. Möts direkt av personal och känns ordentligt välkommen med en gång.

Jag kan fortsätta och skriva om denna resan och det kommer jag säkert göra sen. Men det var under denna resan jag fick många aha-upplevelser.

Det går bra att träna och må bra mentalt bra också.

Jag träffa massa nya människor som var jätte intressanta. Kvinnor och män i alla åldrar. Vissa är mina närmaste vänner än idag. Och det är jätte kul.

På dagarna så testa man olika klasser som innehöll mycket skratt och bra energi.

Och givetvis träning. Seminarium om olika saker som lärde mig massa.

Mitt på dagen så blev det sola och äta.

Kvällen kom, man duscha och lukta gott. Sznygge kläderna kom på. Mingel och middag med hela gänget. Ingen var själv alla var tillsammans.

Roliga saker hände och det är jätte bra minnen.

Så när jag kom hem så fick man många skratt när man ringde kompisar från resan.


Tog inte så lång tid förrän nästa musklick. Nu skulle vi återförenas i turkiet.

Och ni vet tiden går fort så 6okt 2013 satt jag på flygplanet igen.

Denna gången visste jag hur upplägget var. Telefonsamtalet kom jo nä inga frågor nu heller. Dagen kom, flygplansstol,mat, bok , värme och detta förgrymmande lock i öronen.

Checka in och fick åka golfbil till hotellrummet. Öppna dörren och börja asgarva jisses vilket rum.

Denna resan var osså jätte grym. Inte ett moln på himlen. Underbara människor massa skratt. Mat mat och mat. Mums.


Men det var på denna resan jag verkligen ändrade tänk.

Jag la tid och pengar på mig själv. Två PT timmar med en underbar varm människa. Petri Vähäkuopus.

Vi gjorde Kalipermätning och gick igenom olika övningar som passar mig.

Men det var Kalipermätningen som gav mig mest och givetsvis Petris kloka ord.

Det var äntligen ett bevis att jag lyckas.  

(Oj jag ser nu att könet inte är ifyllt hmm jag är kvinna iallafall)


Efter detta test så såg jag min kropp på ett annat sätt. Jag har muskler!!

Då hade jag 40,7 muskelprocent. Och fettprocent var inom normalgränsen.

Idag har jag kanske lite mer muskler.

Ska göra om testet på nästa resa jo haha det blir fler.

Jag tror inte Petri vet hur tacksam jag är över hans kunskap och tackvare honom har jag hittat balans i livet.TACK Petri. Du och din fru Sari är guld värda.


Det var då jag bestämde mig att jag skulle utbilda mig inom träning. Det jag brinner för och gör mig otroligt lycklig.

Så det var bara att bege sig till Göteborg två helger med aerobicweekends.

Jo jag stalkar det företaget. Men är ju så grymma människor med otroligt bra kunskap. Så nu helt plötsligt är jag utbildad gruppträningsinstruktör.

Jag vet inte vad mer som kommer hända i mitt liv men vem vet det. Och det är otroligt spännande. Jag vet att jag är på rätt väg och mitt hjärta brinner för att få en funktionell kropp.

Jag har celluliter och andra skavanker men det ser jag inte längre.

jag har muskler och jag kunde förra helgen göra 10 armhävningar på tå och snygga var dem osså. Det handlar om utvecklas och utmana sig själv och jag biter på naglarna av spänning!!Presentation


Jag är ensamstående tvåbarnsmorsa som vågar satsa på mig själv. Jag har stor karaktär och jag bryr mig inte om jantelagen. Jag kör mitt race och hoppas andra blir inspirerade.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<<
November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ funktionellkropp med Blogkeen
Följ funktionellkropp med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se